Dicitak Circuit Boards (PCB) Glosarium

pabrik industri modern pikeun produksi komponén éléktronik - mesin, interior jeung alat-alat aula produksi

A

Komponén aktif:Komponén anu gumantung kana sumber kakuatan éksternal pikeun ngaktipkeun inputna.Conto alat aktip diantarana, panyaarah silikon dikawasa, transistor, klep, jsb. Oge, komponén aktif bisa disebut salaku leuwih nu teu kaasup kapasitor, résistor, jeung induktor.

Ngaktipkeun: Ieu métode perlakuan kimiawi padamelan pikeun ngaronjatkeun receptiveness of non-conductive laminates.Bahan konduktif disimpen kana bahan dasar anu dilapis atanapi henteu dilapis.Metoda ieu ogé katelah seeding, catalyzing, sarta sensitizing.

Prosés aditif:Ngaranna nunjukkeun, prosés ieu padamelan di papan multi-lapisan pikeun plating-liwat (non-conductive) liang pikeun nyieun vias.

AIN: AIN nyaeta aluminium nitride, nu mangrupakeun sanyawa nitrogén jeung aluminium.

Substrat AIN: Ieu substrat aluminium nitrida.

alumina: Alumina mangrupikeun jinis keramik anu dianggo salaku substrat dina sirkuit film ipis atanapi insulator dina tabung éléktron.Alumina bisa tahan leungitna diéléktrik low dina rentang lega frékuénsi, kitu ogé hawa ekstrim.

Ambient: Ieu nujul kana lingkungan sabudeureun nu datang dina kontak jeung komponén atawa sistem dina tinimbangan.

Sirkuit Analog: Dina sirkuit ieu, sinyal kaluaran rupa-rupa salaku fungsi kontinyu tina input.

Ring Annular: Ring Annular mangrupakeun Pad sirkular dijieunna tina bahan conductive, nu lingku liang.

Anoda: Anoda mangrupakeun unsur positif dina tank plating.Ieu disambungkeun ka potensi positif.Anoda dipaké pikeun ngagancangkeun gerak ion logam nuju panel papan sirkuit keur plated.

Anti Solder Ball: Ieu téhnik utama padamelan salila Surface Gunung Téhnologi (SMT) pikeun ngawatesan jumlah timah nu ngaliwatan stencil nu.

Anti tarnish: Ieu prosés kimiawi dilakukeun post dip pikeun ngurangan oksidasi sirkuit tambaga.

Sakur lapisan jero via Hole: Disingget ALIVH, téknologi ieu dianggo pikeun ngawangun PCB multilayer tanpa inti.Pikeun PCBs maké ALIVH, sambungan listrik ngadegkeun antara lapisan ngaliwatan soldering tinimbang vias atawa dewan inti.Metoda ieu dianggo pikeun ngahasilkeun PCB BUM kalayan lapisan jero anu nyambungkeun dina kapadetan anu luhur pisan.

Aperture: Ieu mangrupikeun bentuk indéks kalayan ukuran panjang sareng lebar khusus.Indéks aperture biasana kode D na.Ieu dianggo salaku unsur dasar dina ngarencanakeun unsur geometri dina pilem.

kabayang aperture: A vektor photoplotter komponén piringan logam kalawan liang screw na cutouts kalawan kurung nu disimpen deukeut rims pikeun kantétan aperture.

Inpormasi Aperture: File téks anu nunjukkeun bentuk sareng ukuran unggal unsur papan.Éta ogé disebut D: daptar kode.

Daptar Aperture/Table Aperture: Ieu mangrupikeun file data téks ASCII anu ngandung inpormasi ngeunaan aperture anu dianggo ku photoplotter pikeun hiji photoplot.Pondokna, daptar ieu ngandung ukuran sareng bentuk kode D.

Tingkat Kualitas Penerimaan (AQL): AQL nyaéta tingkat maksimum anu diidinan, sareng tingkat cacad anu lumayan dina seueur.Ieu biasana pakait sareng sampling bagian turunan statistik.

Array: Array nujul kana grup sirkuit anu disusun dina pola nu tangtu.

Array Up: Ieu mangrupikeun PCB individu anu aya dina konfigurasi array.

Array X Dimension: Ukuran array ekstrim sapanjang sumbu X, kaasup wates atawa rel disebut salaku array X dimensi.Ieu diukur dina inci.

Diménsi Array Y: Ukuran array ekstrim sapanjang sumbu Y disebut dimensi array Y.Ieu ngawengku rel atawa wates, sarta diukur dina inci.

Karya seni: Ieu nujul kana poto plotted pilem dina pola 1: 1, sarta dipaké pikeun nyieun master produksi Diazo.

Karya Seni Master: Ieu gambar fotografik tina desain PCB dina pilem, nu dipaké pikeun ngawangun hiji circuit board dicitak.

AS9100: Ieu sistem manajemen kualitas nu incorporates syarat industri, kitu ogé ISO-9001:2008 standar.Sistem ieu dikembangkeun pikeun industri pertahanan, penerbangan, sareng aeroangkasa.

ASCII: Éta nangtung pikeun American Standard Code for Information Interchange.Ieu ogé disebut "asskey".Susunan karakter ieu aya dina kalolobaan komputer modern.AS ASCII ngagunakeun tujuh bit handap pikeun nepikeun spasi, kode kontrol, angka spasi, tanda baca, kitu ogé angka unaccented az na AZ.Nanging, kodeu anu langkung énggal nganggo langkung seueur bit dina format RS 274x pikeun definisi obyék.

Téks ASCII: Ieu sawaréh ti US-ASCII.Subset teu resmi ieu gaduh nomer, karakter, tanda baca, sareng hurup teu beraksen AZ sareng az.Subset ieu henteu ngandung kode kontrol.

Aspék Rasio: Éta babandingan ketebalan tina diaméter liang dibor pangleutikna ka ketebalan circuit board.

Majelis: Prosés soldering jeung positioning komponén on PCB, atawa prosés pas komponén on PCB a sangkan sakabéhna disebut assembly.

Gambar Majelis: Ieu gambar, nu nyadiakeun lokasi komponén, kitu ogé designators maranéhanana dina circuit board dicitak.

Majelis House: Éta fasilitas pikeun manufaktur PCBs.Sacara umum, assemblers sareng pabrik kontrak nganggo istilah ieu pikeun ngamajukeun kamampuanana.

ASTM: Ieu nangtung pikeun American Society of Testing and Materials.

ATE: Ieu nujul kana Alat Uji Otomatis (Sarua sareng DUT).ATE otomatis nguji sareng nganalisa parameter fungsional pikeun meunteun kinerja alat éléktronik.

Panempatan Komponén Otomatis: Alat otomatis dianggo pikeun panempatan komponén dina PCB.Mesin panempatan komponén-speed tinggi anu disebut chip shooter dianggo pikeun nempatkeun jumlah pin anu langkung alit sareng handap.Sanajan kitu, komponén kompléks kalawan jumlah pin tinggi disimpen ku mesin pitch rupa.

Router Otomatis: Éta mangrupikeun router otomatis atanapi program komputer anu dianggo pikeun ngararancang atanapi ngalacak jejak sacara otomatis dina desain.

AutoCAD: A software komérsial dibantuan komputer, nu mantuan désainer PCB nyieun gambar 2D atawa 3D tepat.Sacara umum, parangkat lunak ieu dianggo ku bungkusan chip silikon, sareng desainer RF.

Pamariksaan Optik Otomatis (AOI): Ieu dasarna pamariksaan pidéo/laser bantalan sareng ngambah dina inti-lapisan jero.Mesin ngagunakeun kaméra pikeun pariksa posisi tambaga, bentuk, sareng ukuran.Metoda ieu dipaké pikeun maluruh ngambah kabuka atawa pondok leungit atawa fitur.

Komponén X-Ray Otomatis / Inspeksi Pin: Alat-alat pamariksaan ieu nganggo gambar sinar-X pikeun mariksa handapeun komponén atanapi di jero sendi pikeun nangtukeun integritas patri.

AWG: Ieu nangtung pikeun American Wire Gauge.A desainer PCB perlu nyaho diaméter kawat gauge mun leres ngarancang E-pads.AWG ieu saméméhna disebut salaku Coklat sarta Sharpe (B + S) Gauge, sarta biasa dipaké dina industri ngarancang kawat.gauge ieu salawasna diitung saperti diaméter badag salajengna mibanda 26% aréa cross-sectional badag.

B

BareBoard: Ieu mangrupakeun circuit board dicitak rengse kalawan euweuh komponén dipasang.Ieu ogé katelah BBT.

Balik pangeboran: Prosés nyoplokkeun henteu kapake via stubs ku pangeboran hone dina hiji atawa duanana sisi PCB sanggeus plating.Pangeboran deui umumna dipigawé dina PCBs speed tinggi pikeun ngurangan épék parasit tina taratas of via.

Ball Grid Array (BGA): Paket chip anu diwangun ku terminal paeh internal anu ngabentuk susunan dina gaya grid.Terminal ieu aya dina kontak sareng nabrak solder anu mawa sambungan listrik di luar bungkusan.Aya rupa-rupa kaunggulan tina pakét BGA, kaasup ukuranana kompak, ngarah teu ngaruksak, sarta umur rak panjang.

Dasar: Éléktroda transistor anu ngatur liang atanapi gerakan éléktron ngaliwatan médan listrik.Dasarna sok dijajarkeun kana grid kontrol tabung éléktron.

Base Tambaga: Éta bagian ipis tina foil tambaga pinding a tambaga clad PCB laminate.Tambaga basa ieu tiasa aya dina hiji atanapi dua sisi PCB atanapi lapisan jero.

Base Laminate: Ieu substrat dasar nu pola conductive dirancang.Bahan dasar laminate tiasa fléksibel atanapi kaku.

Beam Lead: A balok logam anu disimpen onto beungeut paeh salila siklus processing wafer dina assembly PCB.Nalika hiji individu maot dipisahkeun, balok cantilevered protrudes ti ujung chip.Tonjolan ieu dipaké pikeun ngabeungkeut hampang interconnecting dina substrat circuit sarta ngurangan kabutuhan interconnections individu.

Laras: Éta silinder dibentuk ku plating liang dibor.Sacara umum, dinding liang dibor dilapis pikeun nyieun tong.

Bahan Dasar: Jinis bahan insulasi dimana pola konduktif kabentuk disebut bahan dasar.Bahan ieu tiasa fleksibel, kaku atanapi campuran duanana.Bahan dasarna tiasa janten lambaran logam insulated atanapi diéléktrik.

Ketebalan Bahan Dasar: Éta ketebalan bahan dasar henteu kalebet bahan dina permukaan atanapi foil logam.

Ranjang Paku: Pola téks anu diwangun ku wadah sareng pigura.Panyekel nampilkeun widang pin anu dimuat dina cinyusu anu ngahubungkeun listrik sareng obyék tés.

Bevel: Ieu mangrupa ujung angled tina PCB nu.

Bill of Materials (BOM): Ieu mangrupikeun daptar komponén anu kedah dilebetkeun nalika perakitan papan sirkuit dicitak.BOM pikeun PCB kudu ngawengku designators rujukan nu dipaké pikeun komponén, kitu ogé déskripsi identifying unggal komponén.A BOM dipaké kalawan gambar assembly, atawa pikeun mesen bagian.

Lepuh: Pemisahan sareng bengkak lokal anu lumangsung antara lapisan bahan dasar anu dilaminasi disebut lepuh.Ieu ogé tiasa lumangsung antara foil konduktif sareng bahan dasar.Lepuh mangrupikeun bentuk delaminasi.

Buta Via: Buta via nyaéta liang permukaan anu konduktif, ogé ngahubungkeun lapisan luar sareng jero papan.Istilah ieu dipaké pikeun PCBs multilayer.

Board: Hiji istilah alternatif pikeun circuit board dicitak.Ogé, dipaké pikeun database CAD ngalambangkeun perenah circuit board dicitak.

Board House: Ieu mangrupakeun istilah pikeun dicitak circuit board vendor.Sarua jeung Majelis House.

Kandel dewan: Ieu ketebalan sakabéh bahan dasar jeung bahan conductive disimpen dina beungeut cai.A PCB bisa dihasilkeun dina ketebalan nanaon.Nanging, 0.8mm, 1.6mm, 2.4 sareng 3.2mm mangrupikeun anu umum.

Awak: Ieu mangrupikeun bagian tina komponén éléktronik anu éksklusif tina lead atanapi pin.

Buku: The Prepegflies dina jumlah nu tangtu, nu dirakit dina cores lapisan jero bari Nyiapkeun pikeun curing salila prosés lamination.

Kakuatan Beungkeut: Ieu diartikeun salaku gaya per unit aréa anu diperlukeun pikeun misahkeun dua lapisan nu perenahna padeukeut jeung silih dina circuit board dicitak.Gaya jejeg dipaké pikeun pamisahan ieu.

Tes Scan Wates: Ieu mangrupikeun sistem uji konektor ujung anu nganggo standar IEEE 1149 pikeun ngajelaskeun fungsionalitas tés anu tiasa diintegrasikeun dina sababaraha komponén.

Bow: Bow mangrupakeun istilah pikeun simpangan tina flatness tina papan nu dicirikeun ku curvature buleud atawa cylindrical.

Wewengkon Border: Wewengkon luar tina bahan dasar anu aya di luar produk akhir anu diintegrasikeun di jero disebut salaku daérah wates.

Bawah SMD Pads: Sajumlah Surface Mounted Device Pads di handap.

B: Tahap: Hiji tahap panengah dina assembly PCB, dimana a résin thermosetting liquefies on pemanasan sarta swells up.Sanajan kitu, eta teu sagemblengna leyur atawa ngahiji alatan ayana cairan tangtu caket dieu.

B: Bahan Panggung: Ieu mangrupikeun bahan lambar anu diresapi résin anu diubaran ka tahap panengah.Biasana disebut Prepeg.

B: Résin Tahap: Ieu résin thermosetting anu dipaké dina kaayaan curing panengah.

Dikubur via: istilah ieu dipaké pikeun via nu ngahubungkeun lapisan jero.Dikubur via teu bisa ditempo ti dua sisi dewan, sarta teu nyambungkeun lapisan luar.

Bangun dina Self-Test: Metoda tés listrik ieu dianggo pikeun alat anu diuji anu hoyong nguji kamampuanna nganggo hardware tambahan.

Waktos ngawangun: Unggal perusahaan parantos netepkeun waktos ngawangun.Sacara umum, éta dimimitian dinten bisnis di handap sanggeus narima pesenan iwal hiji ditahan lumangsung.

Burr: Ieu lamping anu ngurilingan liang dina beungeut tambaga luar.Sacara umum, burr kabentuk saatos prosés pangeboran.

C

Kabel: Ieu mangrupikeun jinis kawat anu ngagaduhan kamampuan pikeun mindahkeun panas atanapi listrik.

CAD (Desain Dibantuan Komputer): Éta sistem anu ngamungkinkeun para desainer PCB ngarancang sareng ningali prototipe PCB dina layar atanapi dina bentuk printout.Kalayan kecap séjén, éta sistem anu ngamungkinkeun désainer PCB nyieun perenah PCB.

CAD CAM: Ieu mangrupikeun gabungan tina istilah - CAM sareng CAD.

CAE (Computer Assisted Engineering): Dina rékayasa PCB, istilah ieu dipaké pikeun sagala rupa bungkusan software schematic.

CAF (Conductive Anodic Filamén) atawa (Conductive Anodic Filamén Tumuwuh): Ieu pondok listrik anu lumangsung nalika hiji filamén conductive tumuwuh dina bahan diéléktrik laminate antara dua konduktor.Ieu ngan lumangsung dina konduktor anu padeukeut dina kaayaan sapertos kalembaban, sareng bias listrik DC.

CAM (Computer Aided Manufacturing): Pamakéan program, sistem komputer, sareng prosedur pikeun ngadegkeun interaktivitas dina sababaraha fase manufaktur disebut CAM.Nanging, kaputusan aya dina operator manusa atanapi komputer anu dianggo pikeun manipulasi data.

CAM Payil: Istilah ieu dilarapkeun ka sagala rupa file data nu dipaké dina mangsa pabrik dicitak wiring.Jenis file data nyaéta: file Gerber nu dipaké pikeun photoplotter ngadalikeun;file bor NC anu dipaké pikeun ngadalikeun hiji mesin bor NC;sareng gambar fabrikasi dina HPGL, Gerber, atanapi format éléktronik anu tiasa dipercaya.File CAM dasarna mangrupikeun produk ahir PCB.File ieu disayogikeun ka produsén anu ngamanipulasi sareng ngamurnikeun CAM dina prosésna.

Kapasitansi: Ieu mangrupikeun sipat sistem diéléktrik sareng konduktor pikeun nyimpen listrik, nalika aya béda poténsial antara konduktor anu béda.

Topeng Karbon: Jinis némpelkeun karbon anu ngarawat panas cair anu diasupkeun kana permukaan pad.némpelkeun Ieu conductive di alam.Témpél karbon diwangun ku hardener, résin sintétik, sareng toner karbon.Topeng ieu biasana diterapkeun pikeun konci, jumper, jsb.

Kartu: Hiji istilah alternatif pikeun circuit board dicitak.

Panyambung Card-ujung: Ieu mangrupakeun konektor fabricated dina ujung PCB nu.Sacara umum, konektor ieu dilapis emas.

Katalis: Katalis mangrupikeun bahan kimia anu ngabantosan ngamimitian atanapi ningkatkeun waktos réaksi antara agén curing sareng résin.

Keramik Ball Array (CBGA): A pakét Asép Sunandar Sunarya bola grid dijieunna tina keramik.

Papan cetak substrat keramik: Papan sirkuit anu dicitak didamel tina salah sahiji tina tilu substrat keramik: oksida aluminium (Al203), aluminium nitrida (AIN), sareng BeO.papan sirkuit ieu dipikawanoh pikeun kinerja insulating anak, solderability lemes, konduktivitas termal tinggi, sarta kakuatan napel tinggi.

Puseur ka Center Spasi: Ieu jarak nominal antara fitur padeukeut dina lapisan tunggal papan sirkuit dicitak.

Chamfer: Ieu prosés motong juru pikeun ngaleungitkeun hiji edges seukeut.

Impedansi Karakteristik: Ieu mangrupikeun pangukuran induktansi, résistansi, konduktansi, sareng kapasitansi jalur transmisi.Impedansi sok dinyatakeun dina hijian ohm.Dina wiring dicitak, nilai ieu gumantung kana ketebalan sarta rubak konduktor, konstanta diéléktrik média insulating, sarta jarak antara pesawat taneuh (s) jeung konduktor.

ngudag: Hiji pigura aluminium anu dipaké pikeun screening inks on kana beungeut circuit board dicitak.

Check Plots: A plotted pilem atawa plot pen anu dipaké pikeun mariksa.Bunderan dipaké pikeun ngagambarkeun hampang, sarta outlines rectangular dipaké pikeun ngambah kandel.Téhnik ieu dianggo pikeun ningkatkeun transparansi antara sababaraha lapisan.

Chip on Board (COB): Ieu nujul kana konfigurasi a, dimana chip napel na circuit board dicitak langsung maké solder atanapi conductive napel.

Chip: Hiji sirkuit terpadu anu diwangun dina substrat semikonduktor lajeng etched atawa motong tina wafer silikon.Ieu ogé disebut maot.Chip teu lengkep sareng teu tiasa dianggo dugi ka dibungkus sareng ditawarkeun ku sambungan éksternal.Istilah ieu sok dipaké pikeun alat semikonduktor rangkep.

Paket Skala Chip: Éta mangrupikeun pakét chip kalayan ukuran pakét total, anu henteu langkung ti 20% tina ukuran paeh.Contona: Micro BGA.

Circuit: Ieu nujul kana sababaraha alat atawa elemen anu interconnected pikeun ngalakukeun hiji fungsi listrik dina ragam desirable.

Circuit Board: Ieu versi pondok tina PCB.

Lapisan Circuitry: Éta lapisan kaasup konduktor, kaasup tegangan jeung taneuh planes.

Clad: Ieu mangrupakeun obyék tambaga dina circuit board dicitak.Sababaraha kali item téks nu tangtu bakal dipaké pikeun dewan jadi "di clad", nu hartina téks kudu dijieun tina tambaga.

Clearances: Istilah anu dipaké pikeun ngajelaskeun spasi tina lapisan taneuh atawa lapisan kakuatan ka ngaliwatan liang.Lapisan kakuatan sareng clearance lapisan taneuh dijaga 0,025 ″ langkung ageung tibatan liang finish tina lapisan jero pikeun nyegah pondok.Ieu ngamungkinkeun pikeun pangeboran, pendaptaran, sareng toleransi plating.

Clearance Hole: Hiji liang dina konduktor anu leuwih badag batan liang dina bahan dasar papan sirkuit.Liang ieu ogé perenahna coaxial kana liang dina bahan dasar.

CNC (Komputer Numerical Control): Sistim nu ngagunakeun software sarta komputer pikeun kontrol numeris.

Lapisan: Lapisan ipis bahan konduktif, diéléktrik, atanapi magnét anu disimpen dina permukaan substrat disebut palapis.

Koéfisién Ékspansi Termal (CTE): Éta babandingan parobahan dimensi objék kana dimensi aslina dina pangaruh suhu.CTE sok dinyatakeun dina %/ºC atanapi ppm/ºC.

Komponén: Sakur bagian dasar anu dianggo dina PCB.

Liang komponén: liang anu dipaké pikeun nyieun sambungan listrik tina terminations komponén, kaasup pin na kawat on PCB a.

Sisi komponén: Ieu nujul kana orientasi papan sirkuit dicitak.Lapisan luhur kedah dibaca dina nyanghareup ka luhur.

Pola konduktif: Desain bahan konduktif dina bahan dasar.Ieu ngawengku lemahna, konduktor, vias, komponén pasip jeung heat sinks.

Spasi konduktor: Ieu mangrupikeun jarak anu gampang ditingali antara dua sisi anu padeukeut tina pola terasing anu aya dina pola terasing tina lapisan konduktor.Jarak tengah ka tengah teu kedah dipertimbangkeun.

Continuity: Jalur kontinyu atawa jalur uninterrupted pikeun aliran arus listrik dina sirkuit listrik.

Palapis Conformal: Éta mangrupikeun palapis pelindung sareng insulasi anu diterapkeun dina papan sirkuit anu réngsé.palapis ieu conforms kana konfigurasi objék coated.

konektipitas: The kecerdasan terpadu tina software PCB CAD nu mantuan pikeun ngajaga sambungan bener antara pin komponén sakumaha didefinisikeun dina diagram skéma.

Panyambung: Wadah atanapi colokan anu gampang dipasang atanapi dicabut tina pasanganna disebut konektor.Dina assembly mékanis, sababaraha panyambungna dipaké pikeun gabung dua atawa leuwih konduktor.

Wewengkon Panyambung: Ieu mangrupikeun daérah dina papan sirkuit anu dianggo pikeun nyiptakeun sambungan listrik.

Sudut Kontak: Sudut antara dua permukaan kontak tina dua objék nalika kabeungkeut disebut sudut kontak.Sudut ieu biasana ditangtukeun ku sipat kimia sareng fisik tina dua bahan.

Tambaga Foil (Base Tambaga Beurat): Ieu lapisan tambaga coated on dewan.Ieu bisa dicirikeun ku ketebalan atawa beurat tambaga coated.Contona, 0,5, 1, jeung 2 ons per suku pasagi sarua jeung 18, 35 jeung 70 um: lapisan tambaga kandel.

Control Code: Ieu mangrupakeun karakter anu dipaké salila input atawa kaluaran pikeun ngahasilkeun sababaraha aksi husus.Kodeu kontrol dasarna mangrupikeun karakter anu henteu nyitak, sahingga henteu muncul salaku bagian tina data.

Ketebalan inti: Ketebalan inti nyaéta ketebalan laminate tanpa tambaga.

Fluks korosif: Fluks anu ngandung bahan kimia korosif anu tiasa ngamimitian oksidasi timah atanapi konduktor tambaga.Bahan kimia korosif ieu tiasa kalebet amina, halida, asam organik sareng anorganik.

Cacat kosmetik: Ieu mangrupakeun cacad slight dina warna biasa dewan.Cacat ieu henteu mangaruhan pungsionalitas PCB.

Countersinks / Counterbore liang : Ieu nujul kana jenis kerucut liang nu dibor on PCB nu.

Panutup Lay, Panutup Lambang: Ieu nujul kana aplikasi tina lapisan luar (s) bahan insulating leuwih pola conductive dina permukaan circuit board dicitak.

Crosshatching: Wewengkon konduktor badag dipegatkeun ku ngagunakeun pola voids hadir dina bahan conductive.

C- Tahap: Ieu mangrupakeun kaayaan dimana hiji polimér résin sagemblengna kapok, sarta dina kaayaan cross-numbu.Dina kaayaan ieu, polimér bakal boga beurat molekul tinggi.

Curing: Prosés polimérisasi hiji epoxy alam thermosetting dina suhu nu tangtu sarta dina jangka waktu nu ditangtukeun.Ieu prosés teu bisa balik.

Waktos Curing: Ieu mangrupikeun waktos anu diperyogikeun pikeun ngarengsekeun panyawat epoksi.waktos ieu diukur dina dasar suhu di mana résin keur diubaran.

Cutlines: Ieu dipaké ku manufaktur PCB pikeun program spésifikasi router.Garis potong ngagambarkeun dimensi luar papan sirkuit anu dicitak.

Kapasitas Mawa Arus: éta mangrupikeun kapasitas ngangkut arus maksimum konduktor dina kaayaan spésifik tanpa degradasi sipat mékanis sareng listrik PCB.

Cutout: The alur anu digali dina PCB disebut cutouts.

D

Kode D: A datum dina file Gerber nu tindakan minangka paréntah poto plotter.Kode D mangrupa angka nu diawalan ku hurup "D20".

Basis data: Kumpulan rupa-rupa item data anu saling patali atawa korélasi anu disimpen babarengan.Database tunggal tiasa dianggo pikeun ngalayanan hiji atanapi langkung aplikasi.

Rujukan Datum atanapi Datum: Garis, titik atanapi pesawat anu tos ditetepkeun, anu dianggo pikeun milarian lapisan atanapi pola, salami pamariksaan atanapi prosés manufaktur.

Deburring: Ieu prosés nyoplokkeun ngambah bahan tambaga nu ditinggalkeun balik sabudeureun liang pos pangeboran.

Cacat: Sakumaha ngaranna nunjukkeun, ieu téh sagala simpangan tina komponén normal ditarima atawa ciri produk.Tingali ogé cacad utama sareng minor.

Harti: Akurasi edges of pola dina circuit board dicitak.Akurasi ieu diitung relatif ka pola master.

Delamination: A separation antara: lapisan béda tina bahan dasar atawa antara foil conductive na laminate, atawa duanana.Sacara umum, eta nujul kana sagala separation Planner dina circuit board dicitak.

Mariksa Aturan Desain atanapi Mariksa Aturan Desain: Ieu nujul kana ngagunakeun program komputer pikeun ngalakukeun pamariksaan kontinuitas sadaya rute konduktor.Hal ieu dilakukeun luyu jeung aturan desain.

Desmear: Ngaleungitkeun résin lebur (résin epoksi) sareng lebu tina témbok liang disebut desmear.Lebu bisa dihasilkeun salila prosés pangeboran.

Nguji Destructive: Ieu dipigawé ku sectioning nyangkokkeun sabagian panel circuit.Bagian anu dipotong ditaliti dina mikroskop.Sacara umum, uji cilaka dilakukeun dina kupon, tinimbang bagian fungsional PCB.

Ngembangkeun: Operasi atanapi operasi pencitraan dimana résistansi poto dikumbah atanapi leyur pikeun nyiptakeun papan tambaga.Papan tambaga ieu diwangun ku poto-resist anu ngamungkinkeun pola pikeun plating atanapi etching.

Dewetting: Kaayaan ieu lumangsung nalika solder molten mimiti surut tina permukaan coated, ninggalkeun balik globules ngawangun henteu teratur dina solder nu.Ieu bisa gampang dipikawanoh ku nutupan ipis palapis pilem solder permukaan.Sanajan kitu, dasarna teu kakeunaan.

DFSM: Topeng Solder Film garing.

DICY: Dicyandiamide.Ieu komponén cross-linking pang populerna dipaké dina FR-4.

Maot: Hiji chip sirkuit terpadu anu dipotong atawa diced kaluar maké wafer rengse.

Maot Bonder: Ieu mesin panempatan nu beungkeut chip IC ka substrat dewan.

Beungkeut maot: Istilah pikeun ngagantelkeun chip IC kana substrat.

Konstanta diéléktrik: Ieu babandingan permitivitas bahan pikeun vakum.Ieu sering disebut permitivitas relatif.

Sinyal Diferensial: Pangiriman sinyal ngaliwatan dua kawat dina kaayaan sabalikna.Data sinyal dihartikeun salaku bédana polaritasna antara dua kawat.

Digitizing: Métode pikeun ngarobah lokasi fitur pesawat datar ka representasi digital.Répréséntasi digital bisa ngawengku koordinat xy.

Stabilitas Dimensi: Ieu mangrupikeun ukuran parobahan dimensi anu disababkeun ku faktor sapertos kalembaban, suhu, perlakuan kimia, setrés, atanapi sepuh.Biasana dinyatakeun salaku unit / unit.

Dimensioned liang: Hiji liang dina circuit board dicitak, dimana nangtukeun lokasi XY nilai koordinat teu coinciding jeung grid nyatakeun.

Papan dua sisi: Papan sirkuit anu gaduh pola konduktif dina dua sisi disebut papan dua sisi.

Laminate dua sisi: Éta mangrupikeun laminasi PCB anu gaduh lagu dina dua sisina.Lagu biasana disambungkeun ngaliwatan liang PTH.

Majelis Komponén dua sisi: Ieu nujul kana dipasang dina dua sisi PCB.Ieu nujul kana téhnologi SMD.

Drills: Alat motong karbida padet sareng dua suling hélik, ogé opat titik keran.Alat-alat ieu dirancang pikeun ngaleungitkeun chip anu aya dina bahan abrasive.

Inspeksi Alat Bor: Ieu mangrupikeun file téks anu ngandung nomer alat bor sareng ukuran anu cocog.Tapi, kuantitas ogé kalebet dina sababaraha laporan.Sadaya ukuran bor diinterpretasi salaku plated ngaliwatan ukuran rengse.

File Bor: Berkas ieu ngandung koordinat X: Y, anu tiasa ditingali dina pangropéa téksu mana waé.

Pilem garing: Bahan poto anu tiasa digambar anu dilaminasi dina panel tambaga.Bahan ieu kakeunaan sinar UV 365nm, anu diarahkeun ngaliwatan alat poto négatip.Wewengkon anu kakeunaan dikeraskeun ku sinar UV, sedengkeun daérah anu henteu kakeunaan dikumbah dina larutan pamekar 0,8% natrium karbonat.

Film Kering Tahan: Pilem fotosensitip dilapis dina foil tambaga ngaliwatan sababaraha metode fotografik.Sanajan kitu, film ieu nolak etching na electroplating prosés dina prosés manufaktur PCB.

Topeng Solder Film garing: Film topeng solder anu diterapkeun kana PCB nganggo sababaraha metode fotografik.Metoda ieu tiasa ngatur résolusi anu langkung luhur anu diperyogikeun pikeun permukaan gunung sareng desain garis halus.

E

ECL: ECL nangtung pikeun Emitter Coupled Logic, anu ngagunakeun pamancar diferensial (basis transistor) pikeun ngagabungkeun sareng ngagedékeun sinyal digital.Logika ieu rumit dianggo, mahal, tapi langkung gancang tibatan Logika Transistor-Transistor (TTL).

Tepi Bevel: Tepi bevel mangrupakeun operasi chamfering dipigawé dina panyambungna tepi sangkan aranjeunna beveled.Hal ieu ngajadikeun konektor gampang dipasang, sareng ningkatkeun résistansi ngagemna.

Ujung Clearance: Ujung clearance nujul kana jarak pangleutikna diukur antara sagala komponén atawa konduktor, sarta ujung circuit board dicitak.

Panyambung Tepi: Panyambung Tepi nujul kana ujung PCB.Cai mibanda liang, nu dipaké pikeun nyambungkeun alat sejen atawa circuit board kana PCB nu.

Uji Solderability Edge Dip: Ieu mangrupikeun padika pikeun nguji kamampuan solder PCB.Dina metoda ieu, specimen dicelup kana solder molten tur ditarik.Hal ieu dilakukeun dina laju anu tos ditangtukeun.Uji solderability dip tepi tiasa dilakukeun pikeun sadaya komponén éléktronik, ogé pikeun substrat anu mawa lagu logam.

Tepi-Board Panyambung: Sakumaha ngaranna nunjukkeun, panyambungna ujung-papan dipaké pikeun nyieun interkonéksi konsisten antara wiring éksternal sarta kontak dewan ujung anu hadir dina edges of PCB a.

Éléktro-déposisi: Nalika arus listrik diterapkeun ngaliwatan solusi plating, éta ngabentuk déposisi bahan konduktif, anu disebut déposisi elektro.

Komponén éléktronik: Komponén éléktronik mangrupikeun bagian tina sirkuit éléktronik.Bisa jadi op-amp, dioda, kapasitor, résistor, atawa gerbang logika.

Tambaga Electroless: Lapisan tambaga disimpen dina permukaan papan sirkuit anu dicitak (PCB).Solusi plating autocatalytic dianggo pikeun tujuan éta.Lapisan ieu kabentuk disebut salaku tambaga Electroless.

Éléktroda déposisi: Ieu nujul kana déposisi bahan conductive tina solusi plating, nalika hiji arus listrik dilarapkeun ka dinya.

Déposisi Éléktrométri: Prosés ieu ngalibatkeun déposisi logam atanapi bahan konduktif tanpa nganggo arus listrik.

Electroplating: Electroplating nyaéta prosés dimana elektro-déposisi palapis logam lumangsung dina objék conductive.Obyék anu bakal dilapis diselapkeun dina larutan éléktrolitik.Hiji terminal tina sumber tegangan arus langsung (DC) disambungkeun ka dinya.Terminal séjén tina sumber tegangan disambungkeun ka logam pikeun disimpen, nu ogé immersed dina leyuran.

Objék Listrik: PCB atanapi file skématik diwangun ku objék grafis, anu disebut salaku objék listrik.Sambungan listrik kawas kawat atawa pin komponén bisa dijieun pikeun objék ieu.

Tés Listrik: Ieu mangrupikeun tés 1 sisi atanapi 2 sisi anu dilakukeun utamina pikeun tujuan mariksa korsét atanapi sirkuit kabuka.Disarankeun ku para ahli yén sadaya papan permukaan-gunung sareng papan multilayer kedah ngalaman tés listrik.

E-pad: E-pad disebut ogé Téknik-pad.Ieu mangrupakeun permukaan Gunung Pad hadir dina PCB a.Pad ieu dipaké pikeun soldering kawat ka PCB.Biasana, layar sutra dianggo pikeun labél E-pads.

EMC: EMC nangtung pikeun kasaluyuan éléktromagnétik.(1) EMC nyaéta kamampuan alat éléktronik pikeun beroperasi saé dina lingkungan éléktromagnétik anu dimaksud, tanpa didegradasi.(2) Kasaluyuan éléktromagnétik nyaéta kamampuan alat pikeun nganteurkeun kinerja anu saé dina lingkungan éléktromagnétik tanpa ngaganggu alat-alat sanés.

Emitter: Emitter mangrupikeun salah sahiji terminal transistor.Ieu mangrupa éléktroda, nu ngabalukarkeun aliran éléktron jeung liang ti dinya ka wewengkon antara éléktroda transistor nu.

EMP: EMP ngarujuk kana Pulsa éléktromagnétik, anu mangrupikeun hasil tina detonasi senjata nuklir.Ieu ogé sok disebut gangguan éléktromagnétik fana.

Desain End-to-End: Desain tungtung-to-end mangrupikeun versi CAD / CAM / CAE dimana input sareng kaluaran diintegrasikeun sareng bungkusan parangkat lunak anu dianggo.Ku kituna, teu merlukeun sagala campur manual (iwal Pilihan menu atawa sababaraha keystrokes), sarta ngidinan rarancang ngalir lancar ti hiji hambalan ka séjén.Sajauh desain Printed Circuit Board (PCB), desain tungtung-to-tungtung nyaéta schematic éléktronik / panganteur perenah PCB.

ENIG: ENIG nangtung pikeun Electroless Nickel Immersion Gold.Ieu mangrupakeun tipe pagawean metoda PCB.Metoda ieu ngagunakeun sipat otomatis-katalitik nikel electroless, nu mantuan emas pikeun ngagantelkeun sorangan seragam jeung nikel.

Entrapment: Entrapment mangrupikeun prosés ngaku sareng nangkep fluks, hawa, sareng / atanapi haseup.Kontaminasi sareng plating mangrupikeun dua alesan utama anu nyababkeun jebakan.

Bahan Éntri: Bahan éntri nyaéta lapisan ipis boh aluminium foil atanapi bahan komposit.Hal ieu umumna disimpen dina beungeut papan sirkuit keur kaperluan ngaronjatkeun akurasi bor jeung nyingkahan dents atawa burrs salila prosés.

Epoxy: Epoxy mangrupakeun kulawarga résin thermosetting.Éta maénkeun peran penting dina formasi beungkeut kimia sareng sababaraha permukaan logam.

Epoxy smear: résin epoxy, anu disebut ogé résin smear, nyaéta déposisi dina edges atanapi permukaan pola lapisan jero conductive.Déposisi ieu disababkeun nalika prosés pangeboran.

ESR: ESR nujul kana Electro-statically dilarapkeun Solder nolak.

Etch: Éta mangrupikeun prosés ngaleungitkeun logam tambaga sacara kimia, pikeun kéngingkeun pola sirkuit anu diperyogikeun.

Faktor Etch: Faktor etch nyaéta babandingan jero etch atawa ketebalan konduktor kana jumlah undercut atawa etch gurat.

Etchback: Etchback nyaéta prosés nu ngolesan résin dipiceun tina sidewalls liang jeung surfaces konduktor internal tambahan anu kakeunaan.Hal ieu dilakukeun ku ngalaksanakeun prosés kimia tina bahan non-logam ka jero liang anu khusus.

Etching: Etching nyaéta prosés dimana bagian anu teu dihoyongkeun tina bahan résistif atanapi konduktif dileungitkeun kalayan bantuan bahan kimia sareng éléktrolit.

Excellon: format Excellon mangrupa format ASCII (Amérika Standar Code pikeun Interchange Émbaran), nu dipaké dina file bor NC.format ieu loba dipaké kiwari keur nyetir mesin bor NC.

F

Fab: Fab nyaéta kecap pondok pikeun fabrikasi.

Gambar Fabrikasi: Ieu mangrupikeun gambar anu lengkep, anu maénkeun peran penting dina pangwangunan papan sirkuit dicitak (PCB).Gambar fabrikasi diwangun ku sadaya detil kalebet lokasi sareng ukuran liang anu bakal dibor, sareng kasabaranana.Gambar ogé ngajelaskeun jinis bahan sareng metode anu bakal dianggo, ogé dimensi sisi papan.Gambar ieu ogé disebut gambar fab.

Turnaround Gancang: Laju réspon gancang dimana papan sirkuit didamel sareng dikirim dina sababaraha dinten, sareng henteu nyandak sababaraha minggu kanggo dikirimkeun.

FC: FC nyaéta wangun pondok pikeun sirkuit flex, sirkuit fléksibel, atawa sirkuit fléksibel.

Tanda Fiducial: Tanda Fiducial mangrupikeun fitur dina PCB, anu ngahartikeun titik anu tiasa diukur pikeun masang komponén pola atanapi pola darat.Tanda ieu didamel dina prosés anu sami sareng pola konduktif.

File Eagle: Ieu mangrupikeun panempo, anu ngamungkinkeun nilik file produksi.Eagle nilik file produksi sabab diinterpretasi ku parangkat lunak plot.Eta ngidinan Anjeun pikeun kaluaran Excellon na Gerber file tina file Eagle.brd.

File Gerber: Ieu mangrupikeun format standar pikeun file anu dianggo pikeun nyiptakeun karya seni anu dipikabutuh pikeun tujuan pencitraan papan sirkuit.

Files Ivex: Éta mangrupikeun panempo, anu ngabantosan nilik file produksi.Kalayan bantosan Ivex, anjeun tiasa nilik file produksi nalika diinterpretasi ku parangkat lunak plot.Eta ngidinan Anjeun pikeun kaluaran Excellon na Gerber file ti file Ivex.brd.

Files Protel: Ieu mangrupikeun panempo, anu ngamungkinkeun nilik file produksi.Protel nilik file produksi sabab diinterpretasi ku software plot.Éta ngamungkinkeun anjeun kaluaran file Excellon sareng Gerber tina file Protel.

Kiriman File: Leungit sareng file tambahan salawasna manjangkeun karya fabrikasi PCB.Lantaran kitu, loba pabrik menta konsumén maranéhna pikeun ngirim lapisan file, sarta file bor.Contona, nalika nempatkeun pesenan pikeun dewan 4-lapisan kalawan hiji sisi silkscreen, sarta soldermask a, produsén PCB bakal menta ngirim dina 7 lapisan, sarta file bor.Leungit tina lapisan file mana waé bakal nambahan kana reureuh.Ogé, ayana file tambahan sareng inpormasi anu bertentangan sareng bentuk pesenan bakal nambahan kana reureuh.Inpormasi ieu tiasa waé tina readme, citak, atanapi file alat lami.

Karya Seni Pilem: Karya seni pilem mangrupikeun bagian positip atanapi négatip tina pilem, anu diwangun ku sirkuit, pola tata ngaran, atanapi topéng solder.

Desain Garis Rupa: Desain garis rupa nyaéta desain PCB, anu ngamungkinkeun dua nepi ka tilu ngambah antara pin tatangga di DIP (Dual In-line Package).

Fine Pitch: Fine pitch nujul kana bungkusan chip, anu gaduh lead pitches kirang ti 0,050″.The lead pitches rupa-rupa ti minimum 0,020 "(0,5 mm) ka 0,031" (0,8 mm).

Ramo: Ramo nujul kana terminal panyambungna kartu-ujung.Terminal ieu dilapis emas.Éta ogé disebut ramo emas.

Réngsé Tambaga: Réngsé tambaga nujul kana beurat basa jeung electroplated tambaga, nu diukur per suku pasagi bahan.

Artikel munggaran: Pikeun mastikeun yén produsén ngahasilkeun produk anu nyumponan sadaya sarat desain, sampel bagian atanapi rakitan didamel sateuacan ngamimitian produksi.Bagian sampel ieu katelah artikel munggaran.

Fixture: A fixture mangrupakeun alat, nu ngidinan interfacing a PCB kalawan pola test usik spring-kontak.

Flash: Flash mangrupakeun gambar leutik dina pilem, nu dijieun nurutkeun paréntah dina file Gerber.Ukuran lampu kilat anu paling sering dianggo nyaéta ½ inci, tapi ukuran maksimalna tiasa béda-béda ti hiji toko plot poto ka toko anu sanés.

Datar: Datar, anu ogé disebut panel, mangrupikeun lambaran ukuran standar tina bahan laminate.Lambaran ieu diolah jadi hiji atawa leuwih papan sirkuit.

Sirkuit Flex: Sirkuit fleksibel, anu disebut ogé sirkuit fleksibel, nyaéta sirkuit dicitak anu didamel tina bahan ipis sareng fleksibel.

Sirkuit Fleksibel: Sirkuit fléksibel diwangun ku sababaraha konduktor anu dibeungkeut ku diéléktrik anu ipis sareng fleksibel.Kaunggulan utama na kaasup nyederhanakeun sirkuit, ngaronjat reliabilitas, pangurangan ukuran jeung beurat, sarta rentang gede tina suhu operasi.

Sirkuit Cetak Fleksibel: Sirkuit Cetak Fleksibel atanapi FPC mangrupikeun sirkuit fleksibel.Éta ogé disebut FC.

Fluks: Fluks mangrupikeun bahan anu dianggo pikeun ngaleungitkeun oksida tina permukaan anu bakal dihijikeun kalayan bantuan las atanapi patri.bahan ieu mantuan ngamajukeun fusi surfaces.

Flip-Chip: Flip-chip mangrupakeun pendekatan ningkatna, nu ngalibatkeun inverting (flipping) jeung nyambungkeun chip (maot) langsung ka substrat tinimbang ngagunakeun téhnik beungkeutan kawat tradisional.Solder nabrak na beam kalungguhan sababaraha conto jenis ieu flip-chip ningkatna.

Flying Probe: Probe ngalayang mangrupikeun mesin uji listrik, anu dianggo pikeun nyabak sareng mendakan bantalan dina papan.Hal ieu dilakukeun kalayan bantuan panyilidikan dina tungtung leungeun mékanis.Panyilidikan ieu ngalih ka papan pikeun pariksa kontinuitas unggal jaring.Panyilidikan ogé pariksa résistansi kana jaring anu padeukeut.

Tapak: Tapak nyaéta rohangan atanapi pola dina papan, anu dicandak ku komponén.

FPC: Rujuk ka Sirkuit Cetak Fleksibel, atanapi sirkuit fleksibel.

FPPY: FPPY nangtung pikeun First Pass Panel Yield.Ieu diartikeun jumlah panels alus sanggeus deducting nu cacad.

FR-1: Ieu mangrupikeun laminasi industri Flame Retardant (FR).FR- 1 mangrupakeun versi low-grade FR-2.

FR-2: FR-2 mangrupakeun National Electrical Manufacturers Association (NEMA) kelas laminate industri.Laminasi ngagaduhan substrat kertas sareng résin pénolik.Laminate tahan seuneu ieu cocog pikeun PCB sareng langkung ekonomis dibandingkeun sareng lawon kaca anyaman sapertos FR-4.

FR-3: FR-3 mangrupa bahan kertas, nu sarupa jeung FR-2.Hijina bédana antara dua éta FR-3 migunakeun résin epoxy salaku map a.

FR-4: FR-4 mangrupikeun kelas NEMA tina laminasi industri.Laminate tahan seuneu ieu ngagaduhan substrat lawon kaca anyaman sareng binder résin epoksi.Ieu salah sahiji bahan diéléktrik panglobana dipaké pikeun konstruksi PCB di AS.Dina frékuénsi handap gelombang mikro, konstanta diéléktrik FR-4 antara 4,4 jeung 5,2.Konstanta diéléktrik laun-laun turun, sabab frékuénsina ngaleuwihan 1GHz.

FR-6: FR-6 mangrupikeun laminasi industri tahan seuneu anu gaduh bahan substrat kaca sareng poliéster.laminate Ieu ongkos-éféktif, sarta utamana dipaké dina éléktronika mobil.

Tés Fungsional: Tés fungsional nyaéta program tés standar, anu dilaksanakeun pikeun nyontokeun fungsi alat éléktronik.Ieu confirms pungsionalitas ditangtoskeun tina alat.

G

G10: G10 mangrupakeun laminate, nu diwangun ku anyaman lawon epoxy-kaca infused dina résin epoxy dina panas sarta tekanan.laminate Ieu manggihan pamakéan na dina sirkuit ipis, contona arloji.G10 henteu gaduh sipat anti kaduruk sapertos FR-4.

GC-Prevue: GC-Prevue mangrupikeun panempo Gerber anu dilakukeun ku GraphiCode.Éta ogé disebut salaku panempo file CAM sareng printer.Eta mantuan nyimpen NC bor jeung file Gerber dina file extension .GWK.Hal ieu ngajadikeun GC-Prevue pohara berharga, lamun datang ka babagi data éléktronik.Éta mangrupikeun freeware, sareng saha waé tiasa ngaunduhana.Panempo ieu tiasa dianggo pikeun ngimpor file Gerber dina urutan logis, sareng nampilkeunana dina register anu sampurna.Label ogé bisa ditambahkeun kana ngaran koropakna.Ieu mantuan ngajelaskeun pamakéan sarta posisi file Gerber dina stackup nu.Prosés nambahkeun labél ieu ogé disebut annotating.Saatos annotating, file ieu ditempo kalayan bantuan GC-Prevue, sarta data diperlukeun disimpen.Berkas .GWK anu dihasilkeun lajeng diteruskeun pikeun pamariksaan salajengna.GC-Prevue henteu ngan ukur ningali sareng nyitak file, tapi ogé ngabantosan ukuran ukuran objék, kitu ogé jarak relatifna ti unggal anu sanés.Beda sareng pamirsa Gerber anu sanés, GC-Prevue ngabantosan set-up sareng nyimpen data Gerber dina hiji file.Pamirsa Gerber anu sanés ngabutuhkeun hiji file pikeun nyetél file Gerber, teras peryogi pamutahiran pikeun nyimpen file ieu.

File Gerber: File Gerber dingaranan Gerber Scientific Co., anu nimukeun photoplotter vektor.file Gerber mangrupakeun file data, nu dipaké pikeun ngadalikeun photoplotter a.

GI: GI nujul kana anyaman serat kaca laminate, nu impregnated kalawan résin polyamide.

GIL Kelas MC3D: GIL Kelas MC3D mangrupakeun laminate komposit, nu diwangun ku anyaman-kaca lambar permukaan dina dua sisi tina kaca inti kertas.Laminasi ieu ngagaduhan dissipation anu lemah sareng stabil sareng faktor diéléktrik.Éta nunjukkeun sipat listrik anu luar biasa.

Suhu Transisi Kaca: Suhu transisi kaca, nyaéta suhu nalika polimér amorf ngarobah wujudna tina kaayaan rapuh jeung teuas jadi lemes, karét atawa kentel.Salila transisi suhu ieu, sababaraha sipat fisik, kayaning brittleness, koefisien ékspansi termal, karasa, sarta panas husus ngalaman parobahan noteworthy.Suhu ieu dilambangkeun ku Tg.

Glob Top: Glob top dipaké pikeun ngajaga chip sarta kawat beungkeut dina chip-on-board, sarta rangkep IC.Ieu mangrupakeun gumpalan dijieunna tina bahan plastik, nu non-conductive, sarta umumna hideung dina warna.Bahan anu dianggo dina glob top gaduh koefisien ékspansi termal anu rendah, anu ngajagi beungkeut kawat tina rontok upami aya parobahan dina suhu lingkungan.

Deposit lem: Ieu lumangsung nalika lem disimpen sacara otomatis di tengah komponén.Deposit lem tindakan minangka agén beungkeutan antara papan sirkuit jeung komponén, sahingga nyadiakeun integritas struktural tambahan.

Ramo Emas: Rujuk kana ramo.

Dilapis Emas: Ieu mangrupikeun prosés dimana lapisan ipis emas disimpen dina permukaan logam sanés, sapertos pérak, atanapi tambaga.Hal ieu dilakukeun ku prosés plating éléktrokimia.

Golden Board: Golden dewan mangrupa assembly, atawa dewan, nu bebas tina sagala defects.Hal ieu ogé disebut salaku Dipikawanoh Good Board.

Grid: Grid nyaéta jaringan tina dua sét garis paralel, anu jarakna sarua.Garis-garis ieu ngabentuk jaringan ortogonal.A grid utamana dipaké pikeun maluruh titik dina Printed Circuit Board (PCB).

Taneuh: Taneuh, anu ogé disebut bumi, mangrupikeun titik rujukan umum pikeun tilelep panas, pelindung, sareng arus listrik.

Ground Plane: Ground plane mangrupikeun lapisan konduktor anu nyayogikeun rujukan umum pikeun nyerep panas, ngalindungan, sareng uih deui sirkuit listrik.

H

Haloing: Haloing nujul kana delimitasi fracturing nu ngainduksi mechanically on atawa handap beungeut bahan dasar.Haloing boh ditémbongkeun ku wewengkon lampu sabudeureun liang, atawa wewengkon mesin séjén.Ogé bisa exhibited ku duanana lampu, kitu ogé wewengkon mesin.

Hard Board: A dewan teuas nujul kana circuit board kaku.

Hard Copy: Hard copy nyaéta bentuk plotted atawa dicitak tina file data komputer atawa dokumen éléktronik.

HASL: HASL, nu nangtung pikeun Hot Air Solder Leveling, mangrupakeun tipe finish dipaké dina PCBs.Dina prosés ieu, PCB diselapkeun kana mandi solder molten.Ieu nyertakeun sakabéh surfaces tambaga kakeunaan kalawan solder.

HDI: HDI nujul kana High Density Interconnect.Éta mangrupikeun PCB multi-lapisan géométri anu saé pisan, anu diwangun nganggo sambungan microvia konduktif.Sacara umum, papan ieu dilakukeun ku téknik laminasi sekuen.HDI diwangun ku dikubur jeung / atawa vias buta.

Header: Bagian tina konektor ngumpul, anu dipasang dina PCB disebut lulugu.

PCB tambaga beurat: PCB tambaga beurat nyaéta papan sirkuit anu gaduh langkung ti 4 oz tambaga.

Hermetic: Hermetic nujul kana prosés sealing objék airtight.

Hole: Dina semikonduktor, liang nyaéta istilah, nu dipaké pikeun nangtukeun henteuna hiji éléktron.Lian ti muatan positip nu dibawa, liang ngabogaan sakabéh sipat listrik saperti éléktron.

Hole Breakout: Kaayaan dimana liang teu dikurilingan ku taneuh lengkep, disebutna liang breakout.

Kapadetan liang: Kapadetan liang nujul kana jumlah liang anu aya dina hiji unit PCB.

Pola liang: Liang dina papan sirkuit anu dicitak disusun dina pola anu aya kaitannana ka titik rujukan.Susunan liang ieu disebut pola liang.

Kekosongan Liang: Ieu mangrupikeun kekosongan anu aya dina deposit logam tina liang anu dilapis, anu ngalaan bahan dasar.

HPGL: HPGL nangtung pikeun Hewlett-Packard Graphics Language.Éta struktur data dumasar-téks tina file pen-plot.Berkas pen-plot ieu penting pisan pikeun nyetir plotters pen Hewlett-Packard.

Hybrid: Sakur sirkuit, nu dijieun tina kombinasi komponén diskrit, IC monolithic, film kandel, jeung film ipis, disebut salaku sirkuit hibrid.

I

Pencitraan: Nalika data éléktronik ditransferkeun ka plotter poto, éta ngagunakeun lampu pikeun mindahkeun pola sirkuit gambar négatip kana panel.Prosés ieu disebut Imaging.

Immersion Plating: Ieu mangrupikeun jinis palapis permukaan dimana palapis logam ipis diterapkeun dina permukaan logam dasar anu sanés, ku kapindahan sawaréh tina logam dasar.

Impedansi: Résistansi anu ditawarkeun ku jaringan listrik anu diwangun ku réaksi induktansi, résistansi, sareng kapasitansi, kana aliran arus disebut impedansi.Impedansi sirkuit diukur dina ohm.

Lapisan immersion:

Ieu palapis tambaga electroless dipigawé salila plating ngaliwatan-liang.
Déposisi electroless nikel, timah, atawa pérak jeung emas kana liang jeung hampang pikeun nyieun finish solderable.Lapisan immersion ogé tiasa diterapkeun dina lagu kusabab alesan khusus.
Inclusions: The entrapment partikel asing, logam atawa non-logam, di jero sagala bahan insulasi atawa lapisan conductive of a circuit board dicitak disebut inclusions.

In-Circuit Test: In-circuit test nujul kana tés listrik anu dilakukeun dina komponén individu dina papan sirkuit anu dicitak (PCB), tinimbang nguji sadayana sirkuit.

Sirkuit Terpadu: Sirkuit terintegrasi, anu disebut ogé IC, nyaéta sirkuit éléktronik miniatur, anu diwangun ku komponén aktif, ogé pasip.

Lapisan Batin: Lapisan jero nujul kana lapisan foil logam atanapi laminate anu dipencet dina jero papan sirkuit multilayer.

Inkjetting: Inkjetting mangrupikeun prosés dimana titik-titik tinta anu jelas disebarkeun dina papan sirkuit anu dicitak.Hal ieu dilakukeun kalayan bantuan hiji alat, nu ngagunakeun panas pikeun liquefying pellet tinta padet.Saatos mangsi tos janten bentuk cair, éta turun dina permukaan anu dicitak, kalayan bantosan nozzle.Tinta gancang garing.

Résistansi Insulasi: Résistansi insulasi ngarujuk kana résistansi listrik anu ditawarkeun ku bahan insulasi dina kaayaan khusus.Résistansi ieu ditangtukeun antara sapasang alat grounding, kontak, atanapi konduktor dina kombinasi anu béda.

Overlay Inspection: Overlay Inspection mangrupikeun transparansi négatip atanapi positif.Biasana dianggo salaku bantosan pamariksaan, sareng didamel tina master produksi.

Pedoman Inspeksi: Pedoman pamariksaan mangrupikeun sakumpulan prosedur atanapi aturan anu diatur ku IPC, anu mangrupikeun otoritas Amérika terakhir ngeunaan cara ngarancang sareng ngadamel PCB.Sadaya papan sirkuit kedah nyumponan pedoman IPC Kelas 2.

Daya Internal sareng Lapisan Taneuh: Daya internal atanapi lapisan taneuh nujul kana dataran tambaga padet tina papan multi-lapisan, anu mawa kakuatan atanapi taneuh.

Uji Stress Interkonéksi: Uji setrés interkonéksi nyaéta sistem, anu dirarancang khusus pikeun ngukur kamampuan total interkonéksi pikeun salamet boh mékanis, ogé galur termal.Tés ieu dilaksanakeun ti kaayaan anu didamel ka kaayaan éta, dimana produkna ngahontal titik gagalna interkonéksi.

Interstitial Via Hole: Hiji interstitial via liang nujul kana study ngaliwatan-liang, nu boga sambungan dua atawa leuwih ti dua lapisan konduktor dina multilayer dicitak circuit board.

IPC: IPC nyaéta Institute for Interconnecting and Packaging Electronic Circuits.Éta mangrupikeun otoritas Amérika anu terakhir, anu netepkeun kumaha mendesain sareng ngadamel papan sirkuit dicitak.

J

Skor Luncat: Skor Luncat dina papan sirkuit anu dicitak ngamungkinkeun garis skor luncat dina wates panel, hasilna panel rakitan anu langkung kuat.

Kawat Jumper: Kawat jumper ngarujuk kana sambungan listrik, anu kabentuk antara dua titik dina papan sirkuit anu dicitak.Sambungan ieu kabentuk ku kawat sanggeus pola conductive diusulkeun dijieun.

K

Kerf: Hal ieu ngamungkinkeun spasi tambahan pikeun sagala hardware napel dewan.Ieu lumangsung alatan widening tina jalur rout on blueprint nu.

slot Keying: slot Keying nujul kana slot hadir dina PCB a.slot Ieu jawab polarizing dewan circuit dicitak.Ku kituna, éta ukur ngamungkinkeun PCB pikeun plugged kana ngawadahan jalangan na.Pin tiasa leres dijajarkeun.Polarisasi ieu nyegah colokan anu salah, anu tiasa kajantenan kusabab ngabalikeun atanapi upami pin dipasang dina wadah anu sanés.

Dipikawanoh Good Board: Jinis circuit board atawa assembly, nu dikonfirmasi janten cacad-gratis.Jenis papan ieu ogé katelah papan emas.

L

Laminate: Laminate mangrupikeun bahan komposit, anu dibentuk ku ngagantelkeun sareng ngabeungkeut dua atanapi langkung lapisan tina bahan anu sami atanapi béda.

Lamination: Lamination nyaéta prosés nyieun laminate a.Proses ieu dilaksanakeun dina kaayaan panas sareng tekanan.

Ketebalan Laminate: Ketebalan Laminate hartosna ketebalan dasar anu dilapis logam, anu tiasa janten sisi tunggal atanapi dua sisi.ketebalan ieu diukur saméméh sagala processing salajengna.

Laminate Void: Wewengkon cross-sectional biasana kedah ngandung résin epoksi.Upami éta henteu aya di daérah cross-sectional, maka éta disebut batal laminate.

Laminating Presses: Laminating presses mangrupikeun alat multilayer anu dianggo pikeun manufaktur papan multilayer.Alat-alat ieu nerapkeun panas sareng tekanan pikeun laminate sareng pre-preg pikeun kéngingkeun kaluaran anu dipikahoyong.

Leakage Arus: Leakage ayeuna disababkeun ku kapasitor non-sampurna.Bocor ayeuna umumna lumangsung nalika insulator aya di antara konduktor diéléktrik sanes bahan non-konduktor anu sampurna.Ieu ngakibatkeun ngurangan énergi atawa leungitna énergi kapasitor a.

Lahan: Lahan, anu ogé disebut pad, mangrupikeun bagian dina papan sirkuit anu dicitak, kalayan pola konduktif.Bagian ieu ditunjuk khusus pikeun ngagantelkeun atanapi masang komponén éléktronik.

Landless liang: Landless liang , nu ogé disebut salaku padless plated liang , mangrupakeun plated ngaliwatan liang , nu teu boga tanah (e).

Laser Photo Plotter: Éta mangrupikeun alat plotter poto, anu nganggo laser.It uses software pikeun merangsang vektor poto-plotter, sarta ngahasilkeun gambar raster objék individu dina database CAD.Hiji gambar lajeng plotted salaku runtuyan garis titik ku photo-plotter.Éta gaduh résolusi anu saé pisan.Photo-plotter laser langkung saé tibatan plotter vektor dina hal plot sareng akurasi anu konsisten.

Lay Up: Lay up nyaéta prosés assembling foil tambaga anu parantos dirawat sareng pre-pregs pikeun tujuan mencét.

Lapisan: Indikasi tina sisi anu béda dina papan sirkuit anu dicitak dirumuskeun ku lapisan.Tulisan dina papan, anu diwangun ku nomer bagian, nami perusahaan, sareng logo berorientasi kana bacaan katuhu dina lapisan luhur.Ieu ngabantuan pamaké nangtukeun dina jangka waktu nu teu naha file geus bener diimpor atanapi henteu.Ku kituna, ku cara nyokot léngkah basajan ieu, éta bisa ngahemat jumlah considerable poténsi ditahan up jeung bewara ditahan waktos-consuming.

Sekuen Lapisan: Sakumaha ngaranna nunjukkeun, sekuen lapisan dianggo pikeun nangtukeun sekuen dimana lapisan diwajibkeun disusun pikeun meunangkeun tumpukan anu dipikahoyong.Ieu pisan mantuan CAD, tur mantuan nangtukeun jenis lapisan.

Lapisan-ka-Lapisan Spasi: Dina papan sirkuit dicitak multilayer, ketebalan bahan diéléktrik antara circuitry conductive atawa lapisan padeukeut disebut salaku lapisan-to-lapisan spasi.

Résistansi Cairan: Fabrikasi sirkuit ngagunakeun bentuk cair photoresist, anu disebut nolak cair.

Katerangan: Katerangan ngarujuk kana format simbol atanapi hurup anu dicitak dina papan sirkuit anu dicitak, contona, logo, nomer bagian, atanapi nomer produk.

LGA: LGA nangtung pikeun land grid array.Éta mangrupikeun téknologi bungkusan permukaan gunung, anu dianggo pikeun Sirkuit Terpadu (ICs) anu gaduh pin dina stop kontak (upami stop kontak dianggo) tinimbang IC.Hiji bisa listrik nyambungkeun Asép Sunandar Sunarya grid darat ka circuit board dicitak boh ku soldering ka dewan langsung atanapi ku pamakéan stop kontak a.

Lot: Lot ngarujuk kana kuantitas sababaraha papan sirkuit anu dicitak anu gaduh desain anu sami atanapi umum.

Lot Code: Kode Lot mangpaat pikeun sababaraha konsumén.Ku alatan éta, kode pisan produsén disimpen dina papan sirkuit.Ieu mantuan pikeun tujuan tracking hareup.Lokasi, atanapi detil sapertos naha lapisanna kedah dina tambaga, bukaan topéng, atanapi layar sutra diwakilan sareng ditetepkeun dina gambar.

LPI: LPI nujul kana tinta, nu dipaké pikeun ngadalikeun déposisi.Tinta ieu dikembangkeun kalayan bantuan téknik pencitraan fotografik.LPI dianggap salah sahiji téknik anu paling tepat pikeun nerapkeun topéng.Téhnik ieu nganteurkeun topéng anu langkung ipis dibandingkeun sareng solder pilem garing.Ku alatan éta, LPI lolobana mangrupa pilihan pikaresep keur beungeut padet Gunung téhnologi.Ieu bisa dipaké pikeun aplikasi kawas semprot atawa curtain coat.

M

Cacad Utama: Cacad anu tiasa nyababkeun gagalna sirkuit atanapi sacara signifikan ngirangan kagunaanna disebut cacad utama.

Topeng: Ieu bahan dilarapkeun dina circuit board dicitak pikeun ngaktipkeun plating, etching atawa aplikasi tina solder nu.

Daptar aperture Master: Daptar aperture anu tiasa dianggo pikeun dua atanapi langkung PCB disebut daptar aperture master pikeun set PCB éta.

Measling: Hiji kaayaan kapanggih dina dasar laminate dina bentuk crosses atawa bintik bodas.Sacara umum, éta kapanggih di handap laminate basa, sarta nembongkeun separation serat dina lawon kaca.

Metal Electrical Face (MELF): Bagian diskrit anu dipasang dina permukaan, nyaéta silinder, atanapi anoda bentuk tong.Tungtung tong ditutupan logam.Laras disimpen di sisi na, hampang logam disimpen dina bantalan badarat, sareng bagianna dipatri.Ukuran anu paling umum nyaéta MLL41 sareng MLL34, anu mangrupikeun versi MELF DO - 35 sareng DO - 41 masing-masing.

Met Lab: laboratorium Metalurgi.1) Ieu nujul kana prosés inspecting ciri kualitas dewan ngaliwatan bagian mikro.2) Istilah dipaké salaku alternatif pikeun bagian mikro.

Metal Foil: Ieu gulungan ipis atawa lambar konduktor, nu dipaké pikeun ngawangun circuit board dicitak.Sacara umum, tambaga dianggo salaku foil logam.

Mikro Ball Grid Array: oge, katelah mikro BGA.Ieu susunan grid bola pitch rupa.Sacara umum, pitch denda pikeun BGA kirang atanapi sami sareng 0,5mm.MGA pisan padet, sarta eta dijieun maké dikawasa-jero laser-dibor téhnologi buta microvia-di-pad.

Sirkuit mikro: Ieu garis pisan rupa 2 mil atanapi kirang, sarta vias mikro leutik 3 mil atanapi kirang.

Micro Sectioning: Ieu prosés nyiapkeun specimen pikeun ujian handapeun mikroskop.Hiji spésimén dipotong kana bagian melintang, dituturkeun ku polishing, encapsulation, staining, etching, jsb.

Microvia: Hal ieu dipaké pikeun nyambungkeun dua lapisan padeukeut anu kirang ti 6 Mil diaméterna.Microvia bisa kabentuk ngaliwatan etching plasma, ablation laser, atawa ngolah poto.

Mil: Sarébu inci 0.001″ (0.0254mm).Ieu singketan tina milli inci.

Ring Annular Minimum: Ieu lebar minimum logam dina titik narrowest, antara kuriling luar taneuh jeung kuriling liang.Ukuran ieu dijieun dina liang dibor dina lapisan internal tina circuit board kalawan sababaraha lapisan.Ogé, éta dijieun dina ujung plating kapanggih dina lapisan luar dua kali sided circuit boards, sarta papan circuit multilayer.

Jarak Listrik Minimum / Jarak Konduktor Minimum: Ieu jarak minimum antara konduktor anu perenahna padeukeut.Jarak ieu mantuan nyegah korona, ngarecahna diéléktrik, atawa duanana, antara semikonduktor tina sagala luhurna jeung tegangan dibikeun.

Ngambah Minimum na Spasi: Ngambah atawa Lagu mangrupakeun kawat dina circuit board dicitak.Spasi nyaéta jarak antara hampang atawa jarak antara ngambah, sarta jarak antara ngambah jeung hampang.Pamilihan bentuk pesenan dilakukeun dumasar kana lebar ngambah pangleutikna (kawat, garis, sareng lagu) atanapi rohangan antara hampang atanapi ngambah.

Width Konduktor Minimum: Éta lebar pangleutikna tina sagala konduktor kaasup ngambah dina circuit board dicitak.

cacad minor: cacad ieu teu mungkin mangaruhan usability sahiji komponén atawa unit pikeun tujuan dimaksudkeun.Bisa jadi jenis miang tina standar ngadegkeun kalawan euweuh pangaruh signifikan dina bearing atawa operasi éféktif sirkuit.

Misregistration: Istilah ngalambangkeun kurangna saluyu antara pola atawa fitur anu dihasilkeun sacara berturut-turut.

Molded Carrier Ring (MCR): Éta mangrupikeun pakét chip anu saé, anu dipikanyaho pikeun ngajagaan sareng ngadukung kalungguhan.The lead ditinggalkeun lempeng;tungtung kalungguhan anu study dina strip plastik, nu disebut salaku Molded Carrier Ring.MCR dipotong sateuacan assembly, sarta lead kabentuk.Ku cara kieu, lead hipu ditangtayungan tina karuksakan, ngan méméh assembly.

Monolithic Integrated Circuit: Istilah ieu disingget jadi MIC.Ieu mangrupikeun varian papan sirkuit anu dicitak, anu didamel dina substrat semikonduktor, kalayan salah sahiji elemen sirkuit anu dibentuk dina substrat.Istilah ieu ogé dianggo pikeun papan sirkuit lengkep anu didamel salaku rakitan elemen sirkuit dina struktur leutik.sirkuit ieu teu bisa dibagi tanpa ngaruksak fungsi éléktronik na.

Lubang Pemasangan: Liang anu dianggo pikeun ngadukung sacara mékanis papan sirkuit anu dicitak atanapi ngagantelkeun komponén kana papan sirkuit anu dicitak disebut salaku liang pemasangan.

Papan Sirkuit Multilayer: Istilah pikeun papan sirkuit cetak anu diwangun ku sababaraha lapisan bahan insulasi atanapi pola konduktif anu dihijikeun dina sababaraha lapisan.

Multimeter: Ieu mangrupikeun alat tés anu dianggo pikeun ngukur arus, tegangan, sareng résistansi.Alat ieu sifatna portabel.

N

Kuku Pos: Ieu sambungan flared tambaga kabentuk dina lapisan interconnect tina papan sirkuit multilayered.Pos kuku dibawa ku pangeboran goréng.

NC bor: A Control Numerical (NC) mesin bor, nu dipaké pikeun bor liang di lokasi nu dicirikeun dina PCB handap hiji file bor NC.

NC bor File: Ieu file téks nu nungtun hiji mesin bor NC ka liang bor.

Negatip:

Salinan gambar sabalikna tina révisi pamariksaan positip tina PCB.Salinan ieu ngagambarkeun pesawat dina lapisan jero.Gambar négatif dipaké pikeun lapisan-jero bakal boga termal (donat segmented) jeung clearances (bunderan padet) nu nyieun sambungan.sambungan ieu thermally lega.Ogé, aya Chances yén thermals na clearances bisa ngasingkeun liang tina plane.When gambar négatip tina versi ayeuna ieu superimposed leuwih salinan gambar positif versi saméméhna, sakabeh wewengkon bakal muncul hideung padet.Wewengkon dimana parobihan parantos dilakukeun bakal katingali jelas.
Ieu mangrupakeun gambar PCB nu ngagambarkeun tambaga salaku wewengkon jelas, sarta wewengkon batal (mana bahan bolos) salaku wewengkon hideung.Ieu has topeng solder sareng pesawat taneuh.
Net: Ieu kumpulan terminal, nu kudu disambungkeun listrik.Sinonim tina istilah ieu nyaéta sinyal.

Netlist: Ieu mangrupa daptar ngaran bagian, atawa simbol, kitu ogé titik sambungan maranéhanana anu disambungkeun logis dina jaringan tina sirkuit.Netlist tiasa dicandak tina file gambar skéma tina aplikasi CAE listrik.

Node: A lead atawa pin nu sahenteuna dua atawa leuwih komponén disambungkeun disebut salaku titik.Komponén ieu disambungkeun maké konduktor.

Nomenklatur: Lambang idéntifikasi anu diterapkeun kana papan sirkuit ku cara ngégétkeun tinta, nyitak layar, atanapi prosés laser.

Lahan Nonfungsional: Ieu mangrupikeun lahan anu ngagaduhan lapisan internal atanapi éksternal, anu henteu nyambung kana pola konduktif dina lapisan.

Non-plated Ngaliwatan Hole (NPTH): Gambar bor dipaké pikeun ngaidentipikasi NPTH dina desain PCB.Paling bungkusan desain ngitung jumlah clearance sabudeureun hiji NPTH na plated liang béda.Ieu kusabab liang non-plated bisa mungkas nepi ka kurang sangu, bari ngaliwatan planes kakuatan sarta taneuh tambaga padet.

Notasi: Notasi mangrupikeun diagram PCB anu nunjukkeun lokasi sareng orientasi komponén.

kiyeu: Ogé kawanoh salaku slot , ieu ditempo dina lapisan luar hiji circuit board.Sacara umum, notches katingal dina lapisan mékanis nu dipaké pikeun routing.

Jumlah liang: Sakumaha ngaranna nunjukkeun, nujul kana jumlah total liang dina circuit board.Teu aya watesna dina kuantitas liang dina papan sirkuit, sareng éta henteu mangaruhan harga.

O

Hiji Ons Foil: Éta beuratna 1 suku pasagi foil tambaga.(1 Oz = 0,00134 inci, ½ Oz = 0,0007 inci, jsb).

Open Circuit: Ieu mangrupikeun putus anu teu dihoyongkeun dina kontinuitas sirkuit listrik anu ngahambat aliran arus kontinyu ngalangkungan sirkuit.

OSP: OSP ngarujuk kana Organic Solder Pengawet, sareng katelah ogé Organic Surface Protection.Éta prosedur bébas kalungguhan anu ngabantosan pabrik PCB nyumponan sarat patuh RoHS.

Lapisan luar: Lapisan luhur jeung handap tina sagala circuit board.

Outgassing: Émisi atanapi deaeration gas tina papan sirkuit dicitak, nalika eta kakeunaan vakum atawa operasi soldering.

Overhang: Ieu paningkatan lebar konduktor.Overhang biasana dibawa ku plating ngawangun-up atanapi undercutting salila prosés etching.

Oksida: A perlakuan kimiawi anu dipigawé ka lapisan jero PCB saméméh lamination.Perlakuan ieu dipigawé pikeun ngaronjatkeun clad roughness tambaga, sarta pikeun ngaronjatkeun kakuatan beungkeut laminated na.

P

Paket:

A komponén circuit board dicitak atawa decal a.
A komponén PCB nu ngandung chip, sarta meta pikeun nyieun mékanisme merenah pikeun nangtayungan chip dina rak nu, atawa sanggeus kantétan ka PCB a.Kalawan ngawujud soldered ka circuit board, pakét a bisa ngawula ka salaku panganteur konduksi listrik antara dewan, sarta chip.
Pad: Bagian pola konduktif dina papan sirkuit anu ditunjuk pikeun ngagantelkeun atanapi masang komponén.

Pad Annulus: Ieu nujul kana rubak cingcin logam sabudeureun liang dina Pad.

Panel: A lambar rectangular tina bahan logam-clad atawa bahan dasar tina ukuran nu tangtu, nu dipaké pikeun ngolah papan sirkuit dicitak.Ogé, panel pikeun nyitak hiji atawa leuwih kupon test.Ieu lolobana mangrupa laminate epoxy-tambaga katelah FR-4.Ukuran panel anu paling umum nyaéta 12ʺ x 18ʺ, dimana 11ʺx17ʺ dianggo pikeun sirkuit cetak.

Panelize:

Hiji kalakuan peletakan hiji atawa leuwih sirkuit dicitak idéntik dina panel.Sadaya sirkuit cetak individu anu disimpen dina panel kedah ngajaga margin 0,3ʺ.Sanajan kitu, sababaraha dewan dewan ngidinan atawa nyieun kirang separation.
Hiji kalakuan peletakan sababaraha sirkuit dicitak atawa modul kana sub-panel, nu bisa gampang dirakit salaku hiji unit.The modul bisa dipisahkeun pos-assembly kana sirkuit dicitak misah.
Bagian: Hal ieu dianggo dina sababaraha konteks:

Hiji komponén
A decal dina database PWB atawa gambar
Hiji simbol schematic
Nomer Bagian: Nomer atanapi nami anu aya hubunganana sareng papan sirkuit anjeun pikeun genah anjeun.

Pola: Ieu nujul kana konfigurasi konduktor sareng bahan non-konduktif dina panel papan sirkuit.Éta ogé konfigurasi sirkuit dina gambar, alat anu aya hubunganana, sareng master.

Pola Plating: The plating selektif dipigawé dina pola konduktor.

PCB Array: Ieu mangrupikeun papan anu disayogikeun dina bentuk palet.Ieu sok disebut salaku "stepped kaluar", "panelized", "palletized", "rout jeung nahan".

Pangkalan Data PCB: Ieu ngandung sadaya data desain PCB penting.Ieu umumna disimpen dina hiji atawa leuwih file dina komputer.

Alat Parangkat Lunak PCB -Desain: Sakumaha ngaranna nunjukkeun, ieu mangrupikeun sababaraha alat anu didorong ku parangkat lunak anu ngamungkinkeun desainer PCB ngalaksanakeun skématik, ngarancang perenah, rute, sareng ngalaksanakeun optimasi.Aya rupa-rupa software design PCB sarta parabot sadia pikeun meuli.Ieu daptar anu pondok pisan: ExpressPCB, EAGLE, PROTEL, CADSTAR, ORCAD, CIRCUIT MAKER, P-CAD 2000, PCB ELEGANCE, EDWIN, VISUALPC, BPECS32, AUTOENGINEER, EXPERT PCB, CIRCAD, LAYOUT, CIRCUIT LAYOUT, MCCAD CAD IMPIAN, E-CAD, POWERPCB, Asisten PCB, DESIGNER PCB, QCAD, RUTE CEPAT, TARGET 3001, WIN SIRCUIT 98, BOARD EDITOR, PCB, VUTRAX, CIRCUIT CREATOR, PADSPCB, DESIGN WORKS, SCREEN, GELAYMONDlect. , PRO-Board, PRO-Net , CSIEDA, VISUALPCB, WINBOARD, ULTIBOARD, EASY PC, RANGER, PROTEUS, EPD -Electronics Packaging Designer, AutoTrax Eda, Sprint Layout, CADINT, KICAD, Merlin PCB Designer, FREE-PCB, TinyCAD, WINQCAD, Pulsonix, DIPTRACE.

Biro Jasa Desain PCB: Perusahaan anu nawiskeun jasa desain PCB.Kecap biro mangrupakeun istilah Perancis pikeun meja, atawa kantor.Ogé, jasa ieu dilaksanakeun ti kantor di meja.Sababaraha kali, biro sapertos kitu ogé disebut toko desain PCB.

Prototipe PCB: A circuit board dicitak anu dijieun pikeun tujuan nguji.Dina loba kasus, prototipe dijieun pikeun aplikasi husus.Prototyping ogé ngawengku sagala rupa aspék produksi.Lantaran kitu, éta ngabantosan nyepetkeun pamekaran produk, sareng prosés produksi, bari ngabantosan ngirangan biaya.

Prosés Fabrikasi PCB: Prosés fabrikasi PCB bisa disederhanakeun salaku: Tambaga laminate >> bor dewan> Cu déposisi >> Photolithography >> Tin kalungguhan plat atawa pagawean >> Etch >> Tingkat hawa panas >> Solder topeng >> E-nguji >> Routing / scouring >> inspeksi produk >> beberesih final >> bungkusan.Seuseueurna pabrik nuturkeun prosés anu sami, tapi meureun aya sakedik variasi dina sagala rupa organisasi.

PCMICA: Ieu nangtung pikeun Personal Komputer Mémori Card International Association

PEC: Dicitak komponén éléktronik.

Phenolic PCB: bahan laminate Ieu comparatively langkung mirah ti bahan serat kaca.

Gambar Fotografi: Ieu mangrupikeun gambar dina émulsi atanapi dina topéng poto anu aya dina piring atanapi pilem.

Photo Print: Prosés nyieun gambar pola circuit ku hardening hiji polymeric, bahan photosensitive.Hiji sinar cahaya dijieun ngaliwatan pilem fotografik, nu mantuan harden bahan fotosensitip.

Plotting Poto: Dina prosés ieu, hiji gambar dihasilkeun ku ngarahkeun sinar lampu ngaliwatan bahan sénsitip lampu.

Photo-Resist: Bahan anu sénsitip kana bagian spéktrum cahaya.Bahan sénsitip cahaya diterapkeun kana panel PCB dina produksi, sareng kakeunaan pikeun ngembangkeun pola tina photoplot.Sésana tambaga, nu tetep uncovered ku nolak etched jauh, sarta pola tambaga diperlukeun pikeun dewan tetep balik.

Phototool: Ieu dicitak ku plotter poto pikeun dipaké pikeun nyieun pola tambaga.Ieu ogé dipaké pikeun nyieun pola pikeun silkscreen na soldermask.

Plasma Etching: Prosés ieu dipigawé pikeun ngaleupaskeun tambaga tina panel PCB, iraha wae bahan RF husus dipaké.Ieu bahan RF teu bisa diolah ngaliwatan prosedur etching baku.

Plated liang: Ieu nujul kana liang anu dibor dina circuit board, sarta geus réngsé prosés plating.Liang plated ngalirkeun listrik, sabalikna tina liang non-plated.liang plated dipaké pikeun nyambungkeun ngambah leuwih lapisan béda tina PCB a.

Dicitak Circuit Board: Disingget jadi PCB.Alternatipna, katelah Printed Wiring Board (PWB).Éta mangrupikeun dasar tina bahan insulasi kalayan pola ngalaksanakeun bahan anu aya dina aranjeunna.Circuit board ieu mimiti ngalirkeun listrik, nalika komponén soldered ka dinya.

Pra-peg: Pariksa B-tahap.

Uji Panyilidikan: Beban logam kalayan beban cinyusu, anu dianggo pikeun ngadamel kontak listrik antara alat uji, sareng unit anu diuji.

Push-back: A panel PCB anu unit dewan ditinju kaluar, lajeng ngareset ka posisi aslina ngaliwatan operasi kadua.

Pulse Plating: Ieu métode plating maké pulsa.

Q

QFP: QFP nujul kana Quad Datar Pack, nu rectangular, atawa bentukna pasagi.Ieu mangrupakeun SMT rupa-pitch (Surface Gunung Téhnologi) pakét ngabogaan gull-jangjang ngawangun ngawujud dina opat sisi na.Sacara umum, pitch kalungguhan tina QFP boh 0,65 mm atawa 0,8 mm, sanajan variasi dina téma ieu kalawan pitches kalungguhan leutik.The pitches tina varian ieu nyaéta kieu:

Ipis QFP (TQFP): 0.8mm
Palastik QFP (PQFP): 0.65mm (0.026″)
QFP Leutik (SQFP): 0.5mm (0.020″)
Bungkusan ieu tiasa gaduh jumlah kalungguhan anu beda-beda ti 44 lead ka 240 lead, atanapi sakapeung langkung seueur.Sanaos ieu mangrupikeun istilah deskriptif, aranjeunna henteu ngagaduhan standar industri pikeun ukuran.Pikeun gaduh pamahaman anu detil ngeunaan bagian produsén tinangtu, desainer sirkuit anu dicitak peryogi lembar spésifikasi bagian éta.Contona, pedaran pondok kayaning PQFP-160, teu cukup pikeun ngajelaskeun pitch kalungguhan jeung ukuran mékanis tina bagian.

Kuantitas: Kuantitas dasarna dianggo pikeun ngahasilkeun data dina tabel harga Matrix Harga.

Giliran Gancang: Giliran gancang ngarujuk kana péngkolan gancang anu disayogikeun ku produsén PCB.Ieu dihartikeun salaku minuhan paménta dina jumlah kirang waktos.

R

Sarang beurit: Sarang beurit atanapi sarang beurit mangrupikeun sakumpulan garis lempeng antara pin, ngabentuk pola silang dina papan.Sakumaha ngaranna nunjukkeun, éta ngabentuk mess ngabingungkeun, nu sarupa jeung sayang beurit.Eta mantuan nyarankeun jalur poténsial pikeun routing antara susunan panyambungna disambungkeun.Sarang beurit sacara grafis ngagambarkeun konektipitas database Printed Circuit Board (PCB) Computer Aided Design (CAD).

File Readme: File Readme mangrupikeun file téks, anu nyayogikeun inpormasi anu diperyogikeun pikeun ngadamel pesenan.Biasana kalebet kana file zip.Sok disarankan pikeun ngalebetkeun alamat email sareng nomer telepon insinyur atanapi desainer.Ieu ngabantuan ngagancangkeun prosés ngarengsekeun masalah dina tahap manufaktur.

Referensi Designator: A designator rujukan, nu disingget jadi Ref Des, nyaeta nami dibikeun ka komponén.Eta mantuan ngaidentipikasi komponén dina circuit board dicitak.Referensi designator ilaharna dimimitian ku hurup, sarta dituturkeun ku nilai numerik.Ieu diwangun ku hiji atawa dua hurup, nu nunjuk kelas komponén.designators ieu umumna disimpen deukeut komponén masing-masing.Hal ieu dilakukeun mastikeun yén designator rujukan teu balik dina komponén.Ieu kudu katempo, sanggeus komponén ieu dipasang dina PCB nu.Paling sering, designators rujukan némbongan salaku tinta epoxy konéng atawa bodas (ogé disebut silkscreen) dina PCB a.

Dimensi Rujukan: Ieu mangrupikeun dimensi anu ngan ukur disayogikeun pikeun tujuan inpormasi.Diménsi rujukan biasana disayogikeun tanpa kasabaran, sareng henteu tanggung jawab pikeun ngatur operasi manufaktur.

Reflow: Reflow nyaéta prosés nu hiji electrodeposited timah / timah dilebur, lajeng solidified.Beungeut anu hasilna ngagaduhan ciri fisik sareng penampilan anu sami sareng permukaan anu dicelup panas.

Oven Reflow: Oven Reflow mangrupikeun alat anu ngalangkungan papan.Oven ieu gaduh deposit némpelkeun solder.

Reflow Soldering: Reflow soldering nyaéta prosés nu dua lapisan logam coated dilebur, ngagabung, sarta solidified ku nerapkeun panas kana némpelkeun solder pre-deposited na beungeut cai.

Pendaptaran: Pendaptaran mangrupikeun istilah standar, anu dianggo pikeun mastikeun naha papan sirkuit anu direncanakeun nuturkeun desain, kitu ogé posisi perenah komponén.

Résidu: Résidu mangrupikeun zat anu teu dihoyongkeun anu tetep dina substrat, bahkan saatos réngsé léngkah prosés.

Résin Smear: Rujuk kana époksi smear.

Daérah Résin-Kalaparan: Daérah anu kalaparan résin nujul kana daérah anu dilokalkeun dina PCB, anu kakurangan résin anu cukup.Wewengkon ieu lolobana dicirikeun ku serat kakeunaan, bintik garing, gloss low, jsb.

Nolak: Salila prosés manufaktur atanapi nguji, sababaraha daérah pola tiasa kapangaruhan ku aksi solder, plating, atanapi etchant.Pikeun ngajagi daérah ieu tina kapangaruhan, bahan palapis, anu disebut résistansi, dianggo.

Résistansi: Résistansi ngarujuk kana kamampuan atanapi sipat bahan pikeun nolak aliran arus listrik anu ngalangkunganana.

Gambar Balik: Gambar sabalikna nyaéta pola nolak anu aya dina papan sirkuit anu dicitak, anu ngamungkinkeun paparan daérah konduktif.Ieu mantuan dina plating.

Révisi: Révisi nujul kana ngamutahirkeun data, lamun gambar sarua boga versi diropéa.Nalika data diropéa, eta avoids sagala kabingungan mungkin dina waktu manufaktur papan pikeun spésifikasi diperlukeun.Jumlah révisi kudu salawasna kaasup babarengan jeung gambar.

Rework: Rework, anu disebut ogé reprocessing, nyaéta prosés nyieun artikel nurut kana spésifikasi.

RF: RF nyaéta wangun pondok anu digunakeun pikeun Frékuénsi Radio.

RF sareng Desain Nirkabel: Frékuénsi radio atanapi desain nirkabel ngarujuk kana desain sirkuit anu beroperasi dina sauntuyan frékuénsi éléktromagnétik, anu aya di luhur rentang radio, sareng di handap cahaya anu katingali.Kisaran operasi ieu beda-beda antara 30 KHz sareng 300 GHz, sareng sadaya transmisi siaran anu lumangsung antara radio AM sareng satelit kalebet kana rentang ieu.

Rigid-Flex: Rigid-flex nyaéta pangwangunan sambungan anu diwangun dina sirkuit flex multi-lapisan.PCB kaku-flex mangrupakeun kombinasi téhnologi dewan kaku jeung fléksibel dina hiji aplikasi.

Waktos naékna: Saatos parobihan parantos dimimitian, sajumlah waktos diperyogikeun pikeun tegangan kaluaran sirkuit digital tina tingkat tegangan rendah (0) ka tingkat tegangan tinggi (1).Téknologi anu digunakeun dina sirkuit nangtukeun waktu naékna.Waktu naékna komponén gallium arsenide kurang leuwih 100 picoseconds, nu ampir 30 nepi ka 50 kali leuwih gancang ti sababaraha komponén CMOS.

begal: begal nujul kana wewengkon kakeunaan, nu ngagabung ka rak nu dipaké dina prosés electroplating.A begal utamana dipaké pikeun meunangkeun dénsitas arus leuwih seragam dina bagian nu plated.

RoHS: RoHS nangtung pikeun Watesan Zat Bahaya.Éta mangrupikeun diréktif anu ditetepkeun di sababaraha tempat di dunya, anu ngabatesan pamakean zat ngabahayakeun dina alat éléktronik sareng listrik.

RoHS Compliant PCB: Papan sirkuit anu patuh kana arahan RoHS disebut PCB anu patuh RoHS.

Rute atanapi Lagu: Rute, anu ogé sok disebut salaku lagu, nyaéta kabel atanapi perenah sambungan listrik dina PCB.

Router: Router mangrupakeun mesin, nu dipaké pikeun motong bagian nu teu dihoyongkeun tina dewan pikeun meunangkeun kana bentuk jeung ukuran nu dipikahoyong.

S

jenuh:

Saturasi nyaéta kaayaan transistor dimana kanaékan arus dasar henteu mangaruhan, atanapi henteu ningkatkeun arus kolektor deui.
Kaayaan operasi sirkuit, dimana parobahan atawa paningkatan dina sinyal input teu boga pangaruh dina kaluaran disebut jenuh.
Saturasi nyaéta kaayaan operasi atawa kaayaan ngahontal, nalika transistor didorong cukup teuas sangkan bias dina arah maju.Nalika transistor dina kaayaan jenuh dipaké dina aplikasi switching, muatan nu disimpen di wewengkon dasar eureun transistor ti mareuman gancang.
Ieu mangrupikeun kaayaan atanapi kaayaan dimana, pikeun tegangan anu diterapkeun, alat semikonduktor ngalaksanakeun paling beurat.Saturasi, dina sabagéan ageung alat ogé nujul kana kaayaan dimana mékanisme amplifikasi normal teu tiasa dianggo atanapi "swamped".
Skématik: Skématik atawa diagram skématik nyaéta ngagambarkeun unsur-unsur sistem, kalayan bantuan lambang grafik, fungsi, jeung sambungan listrik tina susunan sirkuit nu tangtu.

nyetak: Nyetak nujul kana téhnik nu alur dijieun dina sisi sabalikna ti panel a.alur ieu machined ka jero anu ngamungkinkeun separation unggal dewan individu ti panel hiji assembly komponén geus rengse.

Layar: Layar ngarujuk kana bahan lawon, anu dilapis ku desain anu mutuskeun lokasi sareng aliran lapisan anu dipaksa ngaliwatan bukaanna.Bahan lawon boh poliéster atanapi stainless steel, anu matak cocog pikeun papan sirkuit.

Screen Printing: Screen printing mangrupikeun prosés dimana gambar ditransferkeun ka permukaan.Hal ieu dilakukeun ku maksa media ditangtoskeun ngaliwatan layar stencil kalayan bantuan squeegee a.

Lempeng selektif: piring selektif nyaéta prosés plating wewengkon husus dina PCB kalawan logam béda.Prosés nyieun piring selektif diwangun ku pencitraan, exposing, sarta plating wewengkon dipilih.

Shadowing: Shadowing nyaéta kaayaan anu dihontal nalika etchback.Dina kaayaan ieu, bahan diéléktrik, nu aya dina kontak jeung foil teu dipiceun lengkep, sanajan etchback nyugemakeun kahontal di tempat séjén.

Pondok: Pondok ogé disebut salaku sirkuit pondok.Ieu sambungan abnormal nu lalawanan antara dua titik sirkuit pisan low.Ieu ngakibatkeun kaleuwihan arus antara dua titik ieu, nu sanggup ngaruksak sirkuit.sambungan abnormal Ieu bisa lumangsung dina database CAD wiring dicitak, nalika konduktor ti jaring béda datangna ngadeukeutan ti spasi minimum, nu diwenangkeun.Ruang minimum ieu diputuskeun ku aturan desain anu dianggo.

Short Run: Short run dina manufaktur PCBs nujul kana sarat nu ngan hiji nepi ka puluhan panels circuit board dicitak anu diperlukeun pikeun minuhan urutan tinimbang ratusan aranjeunna.Jalan pondok tiasa ditangtukeun dumasar kana ukuran papan sirkuit anu dicitak anu bakal dilakukeun, sareng ukuran fasilitas manufaktur.

Silkscreen: Silkscreen, anu sok disebut ogé legenda layar sutra, tiasa dihartikeun ku dua cara kieu:

Silkscreen umumna dipaké dina sisi komponén.Dasarna dianggo pikeun ngaidentipikasi tanda produsén, logo perusahaan, titik uji, simbol peringatan, komponén, sareng nomer bagian PCB sareng PCBA.Éta namina tina metode atanapi jinis percetakan nyaéta percetakan layar.Lapisan silkscreen ngan tinta, nu non-conductive.Lapisan ieu disimpen dina ngambah PCB a, tanpa gangguan nanaon.
Silkscreen mangrupikeun file Gerber, anu ngabantosan ngontrol plot poto legenda ieu.
Lapisan Sinyal: Lapisan tempat ngambah konduktif tiasa ditetepkeun, disebut lapisan sinyal.

Papan Tunggal Sisi: Papan sisi tunggal nyaéta papan sirkuit, anu gaduh konduktor ngan dina hiji sisi.papan sirkuit ieu teu boga liang plated-liwat.

Lagu tunggal: Lagu tunggal ngarujuk kana desain PCB, anu ngan ukur gaduh hiji jalur antara pin DIP anu padeukeut.

Ukuran X & Y: Diménsi papan sirkuit anu dicitak aya dina inci atanapi métrik.Konfigurasi X & Y maksimum nyaéta 108″.Ieu ngandung harti yén lamun rubak (X) tina PCB nyaeta 14″, mangka bisa boga panjang maksimum (Y) tina 7.71″.

Skip Plate: Skip plat nyaéta wewengkon di plating, dimana logam teu hadir.

SMOBC: SMOBC nangtung pikeun Solder Mask Over Bare Copper.Ieu métode, nu dipaké pikeun fabricate a circuit board dicitak.SMOBC nyababkeun metalisasi ahirna nyaéta tambaga anu teu aya logam pelindung di handapeunna.Dina prosés ieu, wewengkon non-coated, anu coated maké solder resist.Ogé, wewengkon terminal komponén anu kakeunaan dina prosés ieu.Ieu ngabantuan ngaleungitkeun timah timah anu aya di handapeun topéng.

SMD: SMD nangtung pikeun Surface Mount Device.Alat éléktronik, anu dijieun maké Surface Mount Technology (SMT), disebut SMD.

SMT: Surface Mount Technology (SMT) nyaéta métode anu digunakeun pikeun nyieun sirkuit éléktronik.Dina metoda ieu, komponén langsung dipasang dina papan Circuit Printed (PCBs).Metoda ieu ogé sok disebut salaku permukaan gunung.Dina téhnologi ieu, komponén soldered on dewan tanpa ngagunakeun liang .téhnologi ieu utamana dipaké pikeun nyieun wiring dicitak.Hasil tina téhnologi ieu dénsitas komponén luhur.Sagedengeun ti eta, SMT ngamungkinkeun papan wiring dicitak leutik.

Sirkuit Terpadu Outline Leutik (SOIC): SOIC mangrupikeun jinis sirkuit terpadu anu dipasang di permukaan, anu ngagaduhan perenah pin-out anu sami sareng sirkuit DIP (Dual-Inline-Package).

Silicon Wafer: Silicon wafer mangrupakeun piringan ipis tina silikon diwangun ku sakumpulan sirkuit terpadu saméméh maranéhna keur motong bébas tur rangkep.Wafer nyarupaan CD musik, sarta difraksi cahaya reflected kana pola katumbiri.Dina observasi taliti, IC individu bisa ditempo, nu ngabentuk patchwork seragam.IC ieu umumna pasagi atawa rectangular ngawangun.

Soft Copy: Soft copy mangrupikeun bentuk éléktronik tina dokumén.Éta tiasa disimpen dina média panyimpen, atanapi tiasa janten file data anu disimpen dina mémori komputer.

Solder: Solder mangrupa alloy, nu dilebur pikeun ngégél atawa gabung logam ngabogaan titik lebur tinggi.Solder sorangan salaku titik lebur low.

Bola Solder: Bal solder, anu ogé disebut nabrak solder nyaéta bal buleud anu dibeungkeut kana daérah kontak transistor.Bal atawa nabrak ieu dipaké pikeun nyambungkeun konduktor kalayan bantuan téhnik beungkeutan raray-handap.

Solder Bridging: Solder sasak mangrupa sambungan nu teu dihoyongkeun dua konduktor.Ieu lumangsung nalika blob solder of solder nyambungkeun konduktor, sarta ngabentuk jalur conductive.

Solder nabrak: Solder nabrak nujul kana buleud ngawangun bal solder nu kabeungkeut hampang komponén.Ieu utamana dipaké dina metoda beungkeutan raray-handap.

Solder Coat: Solder coat nujul kana lapisan solder langsung dilarapkeun kana pola conductive ti mandi solder molten.

Leveling Solder: Leveling Solder mangrupikeun prosés ngaleungitkeun solder tambahan sareng teu dihoyongkeun tina liang sareng lahan papan sirkuit.Hal ieu dilakukeun ku ngalaan papan kana hawa panas atanapi minyak panas.

Uji Solderability: Ieu mangrupikeun metodeu tés, anu nangtukeun kamampuan logam pikeun dibasahan ku solder.

Topeng Solder: Ieu mangrupikeun téknik dimana sadayana anu aya dina papan sirkuit dilapis plastik kecuali tanda fidusia, kontak anu kedah dipatri, sareng terminal anu dilapis emas tina konektor ujung kartu.

Warna Topeng Solder: Topeng solder tiasa tina warna anu béda-béda, kalebet biru, beureum, bodas, jsb.

Solder Témpél: Éta mangrupikeun témpél, anu diterapkeun dina PCB atanapi panel na.Solder némpelkeun nyadiakeun panempatan stabil sarta soldering komponén permukaan Gunung.

Stensil Témpél Solder: Sténsil témpél solder biasana dianggo pikeun mastikeun yén ngan ukur jumlah pas solder anu diterapkeun.Ieu mantuan ngawujudkeun sambungan listrik finest.

Solder Plate: Ieu mangrupakeun timah / alloy kalungguhan, nu piring dina pola nu ngahartikeun fitur rengse atanapi sirkuit.

Solder Resists: Solder resists mangrupakeun coatings, nu dipaké pikeun insulate pamadegan porsi pola sirkuit nu teu merlukeun solder.

Solder Wick: Solder Wick mangrupakeun band, nu ilaharna dipaké pikeun miceun solder molten tina gabungan solder atawa ngan desoldering.Ogé bisa dipaké pikeun nyoplokkeun solder molten ti sasak solder.

Spasi Transformer (ST): A trafo spasi mangrupakeun salah sahiji komponén utama kartu usik dénsitas tinggi, nu nyadiakeun dénsitas routing tinggi, pangurangan pitch, sarta localized mid-frékuénsi decoupling.

SPC: SPC nujul kana Statistical Prosés Control.Ieu mangrupikeun prosés ngumpulkeun data, anu ngawaskeun stabilitas sareng pungsi sirkuit.

Sputtering: Sputtering nyaéta prosés déposisi, dimana permukaan (umumna disebut udagan) immersed dina plasma gas inert.Molekul terionisasi lajeng dibom kana udagan ieu pikeun ngaleupaskeun atom permukaan.Sputtering dumasar kana disintegrasi bahan target ku bombardment ion.

Squeegee: Squeegee mangrupakeun alat nu dipaké pikeun maksakeun tinta atawa nolak ngaliwatan bolong.Ieu utamana dipaké dina screening sutra.

SQFP: SQFP, anu nangtung pikeun Shrink Quad Flat Package atanapi Small Quad Flat Package mangrupikeun salah sahiji varian QFP.Tempo QFP.

Vias Tumpuk: Sakumaha ngaranna nunjukkeun, vias tumpuk mangrupakeun vias mikro dina High-Density Interconnect (HDI) PCB.vias ieu tumpuk kana unggal lianna

Résin kalaparan: Sakumaha ngaranna ngakibatkeun, résin kalaparan nyaéta kakurangan résin dina bahan dasar.Kakurangan ieu lumangsung sanggeus laminasi, salaku hasil tina bintik garing, gloss low, atawa tékstur anyaman.

Lengkah-sareng-Ulangan: Lengkah-sareng-ulang nyaéta prosés ngalaan hiji gambar sakaligus pikeun ngahasilkeun master produksi sababaraha gambar.Proses ieu dianggo dina program CNC.

Desain PCB Streamlined: Desain PCB Streamlined, anu ogé disebut salaku rarancang streamlined atanapi SLPD, dasarna mangrupakeun set kawijakan anu mantuan pituduh ngarancang PCBs.Tujuan utama deriving kawijakan ieu pikeun simplify desain PCB sarta ngaleungitkeun kasalahan sacara sistematis.

Strip: Éta mangrupikeun prosés ngaleungitkeun logam anu dilapis atanapi nolak poto anu dimekarkeun.

barang: barang nujul kana prosés ngalampirkeun na soldering komponén béda ka dewan wiring dicitak.

Sub-Panel: Sub-panel nyaéta sakumpulan sirkuit anu dicitak, anu ogé disebut modul anu disusun dina panel.A sub-panel diatur ku duanana imah assembly, kitu ogé dewan dewan saolah-olah éta hiji papan wiring dicitak tunggal.Ilaharna, sub-panel disiapkeun di dewan dewan.Kalolobaan bahan misahkeun modul individu routed, sahingga ninggalkeun tab leutik.Tab ieu cukup kuat pikeun ngawenangkeun rakitan sub-panel salaku unit.Di sisi séjén, tab ieu ogé cukup lemah pikeun ngaktipkeun gampang separation final modul dirakit.

Substrat: Substrat boh mangrupa bahan aktif, nu cocog monolithic, atawa bahan pasif, nu film ipis jeung hibrida.Hal ieu dipaké salaku bahan ngarojong pikeun ngalampirkeun bagian tina hiji sirkuit terpadu.

Prosés Subtraktif: Prosés subtraktif persis sabalikna tina prosés aditif.Prosés subtraktif nyaéta prosés manufaktur sirkuit cetak, dimana lapisan logam anu tos aya dikurangan pikeun ngawangun produk.

Surface finish: Surface finish nujul kana jenis finish anu diperlukeun ku nasabah pikeun circuit board dicitak.Papan biasa tiasa gaduh permukaan permukaan, sapertos palapis emas, pérak immersion, OSP (Pengawet Solderability Organik), emas immersion, sareng HASL (Pasolderan Udara Panas).

Surface ft .: Surface suku nujul kana total aréa permukaan sapotong karya dibikeun dina suku.

Surface Mount Pitch: The pitch of surface mount nujul kana diménsi ti puseur nepi ka puseur beungeut Gunung hampang.Diménsi ieu diukur dina inci.Aya tilu nilai pitch saperti kieu:

Jarak standar: > 0,025 ″
pitch halus: 0,011″-0,025″
Pitch ultra-halus: <0.011″
Nalika pitch dewan janten saé, biaya peralatan tés sareng pamrosesan ningkat.

Lambang: Hiji simbol mangrupa rarancang saderhana, nu dipaké pikeun ngagambarkeun bagian nu tangtu dina diagram sirkuit schematic.

T

TAB: TAB nangtung pikeun Tape Automated Bonding.Éta mangrupikeun prosés dimana Sirkuit Terpadu (ICs) bulistir disimpen dina PCB ku cara ngagantelkeun kana konduktor anu saé dina pilem polimida atanapi poliamida.

Tab Plate: Tab plat nujul kana selektif plating on panyambungna ujung, ilaharna nikel / emas.

Tab Routing (kalawan & tanpa liang perforation): Tab routing mangrupakeun salah sahiji pendekatan paling loba dipaké pikeun panelizing PCB, anu dipigawé kalayan atawa henteu sareng liang perforation.papan non-rectangular bisa dihasilkeun kalayan bantuan routing tab.Ieu mangrupikeun cara anu optimal pikeun nyetél bagian-bagian anu aya hubunganana sareng prosés perkakas.

Koéfisién Suhu (TC): Nalika suhu robih, parameter listrik, sapertos kapasitansi atanapi résistansi ngalaman parobihan.Babandingan parobahan kuantitas parameter ieu disebut koefisien suhu (TC).Ieu dinyatakeun dina ppm/°C atawa %/°C.

T/d: Suhu dimana sirkuit leungiteun 5% tina volumena kusabab kaluar gas, disebut suhu karusakan.

Tented Via: Ieu nujul kana via ngabogaan topeng solder pilem garing, nu nyertakeun duanana liang plated-thru, kitu ogé hampang, disebut tent via.Ieu mantuan insulate via tina objék asing, anu dina gilirannana ngajaga eta tina guncangan teu kahaja.

Tenting: Tenting nujul kana nutupan liang tina papan sirkuit dicitak, babarengan jeung pola conductive sabudeureun kalayan bantuan nolak pilem garing.

Terminal: Terminal mangrupakeun titik sambungan, dimana dua atawa leuwih konduktor dina sirkuit disambungkeun.Sacara umum, salah sahiji di antara dua konduktor nyaéta kalungguhan komponén atanapi kontak listrik.

Blok Terminal: Blok terminal mangrupikeun jinis lulugu.Kawat anu langsung napel header ieu tanpa ngagunakeun colokan konektor.Blok terminal boga liang ngaliwatan nu unggal kawat diselapkeun jeung anchored kalayan bantuan screw a.

Tés: Tés ngarujuk kana metode, anu mastikeun naha rakitan, sub-assembly, sareng/atawa produk rengse patuh kana sakumpulan parameter sareng spésifikasi fungsional.Aya sababaraha jinis tés, sapertos uji lingkungan, réliabilitas, in-circuit, sareng uji fungsional.

Test Board: Sakumaha ngaranna nunjukkeun, hiji dewan test mangrupakeun dewan dicitak dipaké pikeun nangtukeun acceptability tina grup papan anu atawa bakal dihasilkeun ku prosés fabrikasi sarupa.

Kupon tés: Kupon tés ngarujuk kana PCB, anu dianggo pikeun mastikeun kualitas papan kabel anu dicitak (PWB).Kupon ieu didamel dina panel anu sami sareng PWB.Sacara umum, kupon ieu dijieun di edges.

Test Fixture: Test fixture ngarujuk kana alat anu bertindak salaku panganteur antara unit anu diuji sareng alat uji.

Titik Uji: Sakumaha nami nunjukkeun, titik uji mangrupikeun titik dina sirkuit dimana parameter fungsional anu béda diuji.

TG: TG nangtung pikeun suhu transisi kaca.Ieu mangrupikeun titik dimana résin anu aya dina laminasi dasar padet mimiti nunjukkeun gejala anu lemes, sapertos plastik.Fenomena ieu lumangsung dina naékna suhu, sarta dinyatakeun dina darajat Celsius (°C).

Pad termal: Pad termal mangrupikeun jinis pad khusus, anu ngamungkinkeun konduksi panas anu gampang ka arah tilelep panas.Ilaharna, pad termal dijieun tina parafin, sarta mantuan ngalirkeun panas jauh ti komponén éléktronik, sahingga nyegah karuksakan nanaon.

maling: maling mangrupakeun istilah umum dipaké pikeun katoda, nu disimpen dina papan.Maling ngatur dénsitas ayeuna, nu mana ngaliwatan sirkuit.

Inti Ipis: Inti ipis dasarna nyaéta laminate ipis, anu ketebalanna kirang ti 0,005 inci.

Film Ipis: Film ipis ngarujuk kana pilem tina bahan insulasi atanapi konduktif, anu disimpen ku évaporasi atanapi sputtering, anu tiasa dilakukeun dina pola.Éta tiasa dianggo pikeun ngabentuk lapisan insulasi antara lapisan komponén anu berturut-turut, atanapi pikeun ngabentuk komponén éléktronik sareng konduktor dina substrat.

Ngaliwatan-Hole: Ngaliwatan-liang, nu ogé dieja salaku thru-liang, nyaeta teknik ningkatna.Dina téhnik ieu, pin dirancang pikeun diselapkeun kana liang.pin ieu lajeng soldered ka hampang dina circuit board dicitak.

Perkakas: Perkakas dihartikeun salaku prosés sareng/atawa biaya anu aub dina nyetél pikeun ngadamel papan sirkuit anu dicitak pikeun kahiji kalina.

Tooling liang: Tooling liang nujul kana liang nu dibor dina circuit board dicitak, nu dipaké pikeun manufaktur ditahan-handap.

Sisi luhur: Sisi luhur nyaéta sisi PCB, dimana komponén dipasang.

TQFP: TQFP nangtung pikeun Thin Quad Datar Pack.Éta sami sareng QFP, henteu kalebet profil rendah, nyaéta, langkung ipis.

Trace: Bagéan jalur disebut trace.

Lacak kalkulator lebar: Lacak kalkulator lebar nyaéta kalkulator wéb JavaScript, anu digunakeun pikeun nangtukeun lebar renik konektor PCB pikeun sirkuit anu tangtu.Hal ieu dilakukeun kalayan bantuan rumus tina IPC-2221 (baheulana IPC-D-275).

Lagu: Mangga tingali definisi Trace.

Wisatawan: Wisatawan mangrupikeun rumus pikeun ngadamel papan sirkuit.A traveler nangtukeun unggal urutan, sarta ngumbara ti mimiti nepi ka rengse kalayan unggal urutan.Parentah pikeun tiap léngkah dina prosés dirumuskeun ku musafir.Inpormasi ngeunaan sajarah sareng traceability ogé disayogikeun ku wisatawan.

Trillium: Ngaran hiji pausahaan, nu nyieun sistem ATE jeung DUT.

TTL: TTL nangtung pikeun Transistor-Transistor Logic.Logika semikonduktor anu paling sering dianggo, anu ogé disebut logika transistor multi-emitter.Unsur logika dasar tina logika ieu nyaéta transistor multi-emitor.logika ieu dissipation kakuatan sedeng jeung speed tinggi.

Turnkey: Turnkey nujul kana jinis metode outsourcing.Metoda ieu dibalikkeun ka subkontraktor pikeun sagala aspek manufaktur, anu kalebet tés, akuisisi bahan, sareng perakitan.Sabalikna tina metode turnkey nyaéta konsinyasi, dimana sadaya bahan anu diperyogikeun disayogikeun ku perusahaan outsourcing, sedengkeun peralatan perakitan sareng tenaga kerja disayogikeun ku subkontraktor.

Pulas: Pulas nujul kana cacad dina prosés laminasi.Cacat ieu nyababkeun busur twisted atanapi henteu rata dina papan sirkuit anu dicitak.

Papan Dua Sisi: Papan dua sisi sami sareng papan dua sisi.Mangga tingali definisi pikeun dewan dua sisi.

U

UL: UL nyaéta wangun pondok pikeun Underwriter's Laboratories, Inc. Perusahaan dianggo pikeun netepkeun standar kaamanan dina komponén sareng alat anu béda.Ieu dirojong ku sababaraha underwriters, sarta nyadiakeun inspeksi, nguji, validasi, sertifikasi, auditing, sarta advising patali kaamanan.

Unclad: Unclad mangrupikeun kaca epoksi anu diubaran, anu henteu ngagaduhan lapisan tambaga atanapi lapisan.

Lambang Underwriters: Lambang underwriter dasarna mangrupa logo atawa simbol, nu nunjukkeun yén hiji produk geus dipikawanoh ku Underwriters Laboratory (UL).

Logika Tak jenuh: Logika teu jenuh nyaéta kaayaan dimana transistor beroperasi di luar daérah jenuhna.Ieu mantuan nyieun switching leuwih gancang.Logika Emitor-gandeng nyaéta salah sahiji conto logika teu jenuh.

Unstuffed: Unstuffed mangrupakeun istilah slang dipaké dina manufaktur PCB, nu teu pira Asezare populata.

AS-ASCII: US-ASCII nyaéta versi 7-bit tina Kode Standar Amérika pikeun Interchange Émbaran (ASCII).Éta ngagunakeun kode karakter 0-127.Versi ieu mangrupikeun dasar pikeun vérsi 8-bit, sapertos MacASCII, Latin-1, sareng set karakter kode anu langkung ageung sapertos Unicode.

Cure UV / Curing UV: Curing UV nyaéta prosés ngalaan bahan kana lampu ultra violet pikeun tujuan cross inking, atanapi polimérisasi sareng hardening.

V

Karya Seni Akhir anu Berharga: Karya Seni Akhir anu Berharga mangrupikeun istilah anu dimaksud dina kontéks "Desain PCB Streamlined".Karya seni éta cocog pisan pikeun kagiatan sapertos alat kontrol angka pikeun pabrik sirkuit dicitak sareng pencitraan poto dina papan sirkuit.Papan ieu dipariksa sacara saksama pikeun kasalahan sareng cacad sateuacan dikintunkeun pikeun diproduksi.Éta tiasa disilihtukeurkeun sareng palanggan naon waé pikeun artos atanapi dukungan anu sanés, ku kituna éta disebut Berharga.

Fase uap: Ieu prosés, dimana pangleyur nguap dipaké pikeun pemanasan solder.Solder biasana dipanaskeun saluareun titik leburna pikeun nyiptakeun gabungan solder komponén-ka-papan anu awét.

VCC / Vin: Tegangan input asalna tina sagala sumber éksternal.Tegangan input tiasa asalna tina trafo témbok, listrik, outlet listrik, catu daya khusus, batré, sareng panél surya.VCC patali jeung GND.

VDD atanapi Vdd atanapi vdd: Hiji istilah dipaké pikeun tegangan solokan.VDD biasana nunjukkeun tegangan positip.

VEE atanapi Vee atanapi vee: Hal ieu kawanoh ogé salaku suplai Emitter tina VEE biasana -5V pikeun sirkuit ECL.VEE pakait sareng sisi kolektor sareng emitor tina transistor bipolar sapertos NPN.

Vektor Photoplotter: Ogé katelah Gerber photoplotter, parabot ieu plot database CAD dina pilem dina darkroom ku ngagambar garis ngaliwatan lampu lampu nu geus caang ngaliwatan aperture ring (leuwih tepat aperture ring taunan).Apertures nyaéta potongan plastik ipis anu bentukna trapezoid, tapi gaduh bagian transparan ipis anu ngatur bentuk sareng ukuran pola cahaya.Apertures ieu dipasang dina roda aperture.Dina hiji waktos, kabayang aperture tiasa nahan 24 aperture.Photoplotters Gerber idéal pikeun nyiptakeun karya seni papan sirkuit dicitak.Kiwari, photoplotters vektor ukuran badag dipaké pikeun ngahasilkeun photoplots badag.

Via atanapi VIA: VIA, ogé katelah aksés interkonéksi nangtung, nyaéta liang anu dilapis dina papan sirkuit anu dicitak.liang ieu dipaké pikeun nyieun sambungan listrik antara lapisan béda dina sagala circuit board dicitak.

Via Filling: Prosés ngeusian vias pikeun nutup aranjeunna.Sacara umum, némpelkeun non-conductive digunakeun pikeun tujuan éta.Via keusikan dipigawé dina PCBs mana jumlah badag tina drills dijieun ku lifter vakum salila fiksasi nu.Ogé, prosés ieu mantuan nyegah runoff of solder.Via ngeusian dasarna dipaké dina lapisan jero, dimana vias dikubur kapanggih.

VLSI: VLSI nangtung pikeun Pamaduan Skala Besar pisan.Éta mangrupikeun prosés nyiptakeun sirkuit terpadu dimana rébuan transistor digabungkeun pikeun ngabentuk chip tunggal.Éta panerusna integrasi skala ageung (LSI), integrasi skala sedeng (MSI) sareng téknologi integrasi skala leutik (SSI).

Void: Ieu mangrupikeun rohangan kosong dina papan sirkuit, dimana teu aya komponén éléktronik atanapi zat anu aya.

VQFP: VQFP nangtung pikeun Very Thin Quad Flat Pack.

VQTFP: Paket Quad Datar Ipis pisan.

vss atanapi VSS atanapi Vss: Éta nangtung pikeun tegangan suplai kolektor.VSS biasana nunjukkeun tegangan négatip sareng sami sareng GND (tanah).

V-Skor: Ujung-ujung papan sirkuit "skor" pikeun ngarecahna saatos ngarakit.V-scoring ngamungkinkeun kreasi dua garis nyetak beveled sapanjang perimeter dewan.Hal ieu ngamungkinkeun gampang megatkeun dewan afterwards.Metoda ieu ogé-cocog pikeun sedeng pikeun volume badag produksi panels anu merlukeun motong lempeng.V-skor teu merlukeun spasi antara unit.

W

Warping: Ieu nujul kana rengse dewan warp jeung pulas a.Kabéh papan circuit dicitak gaduh warps alatan manufaktur.Rasio lungsin ningkat, upami bahan anu dianggo ngandung tingkat kalembaban anu luhur.Lantaran kitu, nyebatkeun kasabaran warping penting pisan.

Wave-soldering: Prosés soldering nu ngawengku soldering, pre-pemanasan, jeung beberesih.

Paparan Tenun: Ieu mangrupikeun kaayaan permukaan, dimana serat anu teu pegat tina lawon kaca anyaman henteu lengkep ditutupan ku résin.Paparan anyaman dianggo pikeun ngarujuk kana bahan dasar.

Tekstur Tenun: Kaayaan permukaan dimana pola anyaman tina lawon kaca katingali jelas.Sanajan kitu, serat unbroken tina lawon anyaman ditutupan ku résin.

Voids ngaganjel: Ieu dasarna defects separation lapisan dina liang dibor.Voids ngaganjel oge situs nu nahan bahan kimia.

Topeng Solder baseuh: Tinta epoxy baseuh diterapkeun dina ngambah tambaga papan sirkuit ngaliwatan layar sutra.Topeng solder baseuh umumna gaduh resolusi desain lagu tunggal.Ieu ngandung harti yén éta henteu cocog pikeun desain garis-garis.

Diréktif WEEE: Diréktif WEEE nyaéta diréktif EU 2002/96/EC, anu tujuanana pikeun nyegah paningkatan jumlah runtah éléktronik.WEEE nyaéta singketan tina Runtah Alat Listrik sareng Éléktronik.

Kumis: Tutuwuhan logam anu bentukna jarum sareng ramping dina papan sirkuit.

Wicking: Dina prosés ieu, uyah tambaga anu hijrah kana serat kaca hiji bahan insulating tina liang plated.

WIP: WIP nangtung pikeun Gawé dina Kamajuan.Biasana dianggo salaku ekstensi atanapi diréktori nami folder dimana data disimpen samentawis nunjukkeun padamelan ayeuna nuju lumangsung.

Kawat: Kawat mangrupikeun untaian konduktor logam dina bentuk benang atanapi rod anu fleksibel.Nalika ngarujuk kana papan sirkuit anu dicitak, kawat tiasa janten jalur atanapi lagu.

Beungkeut Kawat: Metode ngalampirkeun kawat anu saé pisan kana komponén semikonduktor, pikeun nyambungkeunana.Kawat ieu didamel tina aluminium, anu ngandung 1% silikon.Kawat ukur diaméterna 1-2 mm.

Kawat Bondable Emas: Ieu emas lemes.Lapisan ieu langkung lemes tibatan seueur emas anu sanés, anu hartosna tiasa gampang dibeungkeut pikeun sambungan anu langkung kuat.Selesai ngandung 99% emas murni (24 karat) kalayan ketebalan khas tina emas 30-50 inci mikro.

X

X: sumbu X nujul kana sumbu arah horizontal atawa kénca-ka-katuhu poko dina sistem dua diménsi koordinat.

X-Ray: Salila manufaktur PCB, X-ray dipaké pikeun analisa komponén BGA, kitu ogé papan sirkuit multilayer.

X-Outs: Istilah ieu dianggo nalika susunan PCB anu kapanggih dina papan tunggal gagal dina pamariksaan ahir atanapi uji listrik.PCB anu "X'ed" kaluar ngagunakeun spidol pikeun nunjukkeun yén maranéhna teu kudu dipaké.Sababaraha kali, konsumén nangtukeun persentase X-beluk diwenangkeun dina Asép Sunandar Sunarya, sedengkeun nu sejenna bisa jadi teu sabar X-beluk dina Asép Sunandar Sunarya.titik ieu kudu dieusian bari quoting nu PCBs sabab waragad tambahan bisa jadi ditanggung.

Y

Sumbu Y: Sumbu Y nujul kana sagala sumbu arah vertikal atawa handap-ka-luhur utama dina sistem dua diménsi koordinat.

Young's Modulus: Ieu jumlah gaya anu diterapkeun ku hiji obyék, nalika éta ngalegaan atanapi kencup salaku hasil tina parobahan suhu.

Ngahasilkeun: Dina manufaktur PCB, laju ngahasilkeun nujul kana PCBs usable tina panel produksi.

Z

Z Axis: Ieu nujul kana hiji sumbu, nu perenahna jejeg ka pesawat dibentuk ku X jeung Y rujukan.Z sumbu biasana ngagambarkeun ketebalan dewan urang.

Nol Cacat Sampling: Hiji métode sampling statistik, dimana sampel dibikeun ieu inspected pikeun defects.Upami aya cacad, sadaya sampel ditolak.Éta mangrupikeun rencana sampling atribut dumasar statistik (C = O).

Nol Width: Ieu bentuk outline kalawan "O" lebar garis ketebalan.Conto anu paling umum nyaéta ngagunakeun poligon pikeun ngagambar bentuk atanapi eusian tambaga pikeun nangtukeun wates gambar hiji éntitas.

Zip File: A file dikomprés nu ngawengku sakabéh file desain anu diperlukeun pikeun manufaktur circuit board dicitak.Salaku conto, file anu diperyogikeun pikeun papan sirkuit dua lapisan tiasa kalebet file Gerber pikeun tambaga luhur sareng handap, topéng solder luhur sareng handap, sareng layar sutra luhur.Bakal aya gambar fabrikasi sareng file bor NC ogé.Sacara umum, sadaya file anu tos disebatkeun gaduh ukuran file anu ageung.Ku kituna, pabrik merlukeun konsumén maranéhna pikeun ngirim aranjeunna file pos.


waktos pos: May-27-2022